Cum poate rămâne Murray lider mondial

Ultima actualizare:

    Murray simte  în ceafă răsuflarea  lui Djokovici  FOTO: Guliver/ GettyImages
Murray simte în ceafă răsuflarea lui Djokovici FOTO: Guliver/ GettyImages

Finalul anului 2016 e unul pasionant pentru iubitorii tenisului. Doi jucători se luptă pentru a încheia sezonul pe primul loc: britanicul Andy Murray şi sârbul Novak Djokovici.

Cele doar 405 puncte care se află acum între ei fac ca totul să fie posibil. De fapt, liderul acestui an se va cunoaşte după terminarea Turneului Campionilor, competiţie care va începe duminică. Scenariile posibile sunt două, iar ele depind de ce face fiecare jucător în grupa lui. Pentru Murray, ideal ar fi să câştige toate cele trei partide din serie, contra lui Wawrinka, Nishikori şi Cilic, iar Djokovici doar una (sârbul e în grupă cu Raonic, Thiem şi Monfils). Apoi, pot începe calculele, iar pentru ca scoţianul să rămână pe primul loc, ar fi de ajuns ca el să ajungă în finală. Pentru a reveni pe primul loc în ierarhia mondială, Djokovici, cel care a fost deposedat luni de poziţia de lider, are nevoie de cel puţin două victorii în grupă, plus titlul. 

Turneul Campionilor va avea loc săptămâna viitoare, şi va fi transmis în România de DigiSport. Din păcate, nu vom avea nici un român, Horia Tecău ratând calificarea. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net