Cum îl apără fosta nevastă pe Ilie Năstase în scandalul din Fed Cup. Ești de acord?

Ultima actualizare:

    Amalia și Ilie Năstase au fost căsătoriți din 2004 până în 2010foto: arhiva Adevărul
Amalia și Ilie Năstase au fost căsătoriți din 2004 până în 2010foto: arhiva Adevărul

Ilie Năstase (70 de ani) și-a găsit un avocat neașteptat în scandalul recent din Fed Cup. Furios, fostul număr 1 mondial, Năstase a înjurat pe toată lumea în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii dintre România și Marea Britanie. În apărarea lui a sărit fosta soție, Amalia (41 de ani).

Ilie Năstase a avut o criză de furie sâmbătă, în al doilea meci al întâlnirii dintre România și Marea Britanie din cadrulFed Cup. El a înjurat pe toată lumea: arbitri, adversare, ziarişti britanici, fiind ulterior suspendat provizoriu din toate competiţiile Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Cum era de așteptat, lumea s-a împărțit în două după evenimentele regretabile de la Constanța. De o parte, criticii lui Năstase, care susțin că notorietatea și valoarea fostului sportiv nu justifică un asemenea comportament, de partea cealaltă susținătorii săi necondiționați, care aduc drept argument firea istabilă a lui Ilie și vorbesc despre atitudinea provocatoare a oaspeților englezi.

Din cea din urmă tabără face parte și fosta soție a fostului număr 1 mondial, Amalia Năstase, care a publicat un mesaj de susținere pe propria pagină de Facebook și a intervenit în numeroase discuții virtuale în apărarea lui Ilie.

”Doar dacă nu vă supărați, lăsați-l pe Ilie să vorbească despre tenis. Dacă nu ați jucat de 3 ori finala de Cupa Davis, stați puțin jos. Și nu încercați să îl faceți băiat cuminte. Nu a reușit nimeni. Mulțumesc”, a scris duminică Amalia pe pagina personală de Facebook.

Ulterior, Amalia a intervenit și într-o altă discuție pe această temă. Din păcate, din exces de zel, Amalia amestecă în argumentație și câteva neadevăruri despre ziua scandalului, încurcând puțin ordinea evenimentelor și transformând arbitrul de sscaun în arbitră.

”Konta face asta la fiecare meci care nu-i convine ei”

”Nu l-am apărat pe Ilie din loialitate, ci pentru că știu exact ce a gândit și de ce i-a sărit muștarul. Nu e deloc OK că a înjurat așa. Și aș fi vrut să nu fie așa, dar pe de altă parte Ilie este persoana care a determinat inventarea multora dintre regulile de comportament pe teren, nu o să îl schimbe nimeni la 70 de ani să nu mai spună «what's your fucking problem». Toți moraliștii care îl ceartă vorbesc de mii de ori mai urât cu semenii lor de pe la circa financiară, dar nefiind cunoscuți, scapă fără mustrări. Ce s-a întâmplat la Fed Cup a fost o instigare de la începutul venirii lor aici. Au stat toți jurnaliștii de scandal călare pe Ilie până când au găsit ceva de care să se agațe.

Acea fată, Konta, care a început să plângă, face asta la fiecare meci care nu-i convine ei. Ea a început să plângă pentru că țipau spectatorii la ea. Ce să zic, welcome to Fed Cup, draga mea. Arbitra i-a dat voie să se ducă la vestiare. NU EXISTĂ așa ceva. Te duci dacă faci pipi sau caca. Nu era cazul. Atunci, Ilie s-a luat cu arbitra de scaun și i-a spus la un moment dat că nu e normal să întrerupă meciul că aia plange.

Apoi nu s-au înțeles și i-a zis: "what is your fucking problem?!" Explică-mi și mie, cunoscându-l pe Ilie, cum crezi că s-ar fi putut el abține. În ultimul rând, ca să fie totul și mai inechitabil pentru echipa României, supervizorul meciurilor era englez. Wtf?! Ce e asta? Nu cumva un alt afront și o nesimțire la adresa noastră? Monica, crede-mă, cand e vorba de tenis și de fairplay am încredere în Ilie până la cer”, a comentat Amalia.

Ilie Năstase a înjurat arbitrul, jucătoarea și antrenoarea

În realitate, lucrurile s-au petrecut puțin altfel. Konta a început să plângă după injuriile adresate de Ilie, care fusese deja invitat să părăsească arena când s-a pus problema ca jucătoarea britanică să se ducă la vestiare. Năstase s-a enervat pentru faptul că jucătoarea adversă era tot timpul deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune, în timpul evoluţiei ei. Năstase i-a reproşat situaţia arbitrului de scaun, pe un ton nepotrivit.

Oficialul l-a chemat pe arbitrul principal, elveţianul Andreas Egli, care l-a trimis la vestiare pe fostul tenisman. Năstase l-a înjurat pe Egli, apoi a adresat cuvinte jignitoare şi către Johanna Konta şi căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong, înainte de a părăsi terenul.

Amalia a fost căsătorită cu Ilie Năstase între 2004 și 2010. Cei doi au împreună două fete, Alessia și Emma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net