Cu cine ține Justine Henin în meciul Simon Halep - Serena Williams

justine_henin.jpg

Justine Henin
Justine Henin
FOTO: EPA

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Multipla campioană de Grand Slam Justine Henin a făcut o avancronică a partidei care va ține în fața televizoarelor toată România marți dimineață: Simona Halep – Serena Williams.

Expert Eurosport, belgianca a declarat că în opinia ei aceasta ar putea să fie finala de la Australian Open, nu doar un meci în sferturile de finală. „Ar putea să fie finala. Sigur, am mai avut un meci între Muguruza și Osaka, iar acesta ar trebui să fie altul de la care mă aștept la multe. În ultimul tur eram convinsă că va fi un meci grozav și între Halep și Swiatek, iar Simona a avut răbdare pentru a fi în poziții tactice corecte. Și-a făcut treaba bine în meciul contra lui Swiatek”, a declarat Justine Henin.

Belgianca a mai afirmat: „Serena este Serena. Ultimul ei meci, contra lui Sabalenka, a fost dificil, cu momente bune și momente mai puțin bune, dar a fost acolo. A servit bine atunci când a fost nevoie, așa că aceste două jucătoare vor fi la nivel mare, cu siguranță. Ultima oară când cele două au jucat, la Wimbledon, Simona a făcut un meci extraordinar, a fost într-un echilibru complet.”

Justine Henin, sfaturi pentru Simona Halep

La final, Justine spune că serviciul va fi cheia partidei care va avea loc marți, de la ora 10.00, în direct la Eurosport. Și îi dă câteva sfaturi Simonei, pe care o crede în stare să repete victoria de la Wimbledon: „Cred că pentru ambele jucătoare, cheia va fi serviciul. Va fi important, iar Serena are un avantaj la acest aspect, desigur. Simona va trebui să la nivel mare fizic, să joace intens și să găsească pozițiile și echilibrul potrivit între loviturile sale pentru a o pune pe Serena sub presiune, lovind multe mingi, schimbând direcția și ritmul. Știm că Serenei îi place să se simtă confortabil. Este foarte greu să spunem cine este favorită în acest meci – experiența Serenei în fața Simonei este superioară, dar este suficientă experiența? Este greu de spus.”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5