Cristi Chivu s-a dovedit la fel de priceput la tenis ca la fotbal

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu, înaintea meciului demonstrativ de tenis de la ClujFoto: Mircea Roșca
Cristi Chivu, înaintea meciului demonstrativ de tenis de la ClujFoto: Mircea Roșca

Participant la Sports Festival, alături de ”Generația de Aur”, la meciul cu „Legendele Barcelonei”, Cristi Chivu a dovedit că e polisportiv. El a participat și la un meci demonstrativ de tenis din cadrul evenimentului.

Ca să fie în formă maximă la meciul contra legendelor Barcelonei, Chivu a intrat pe terenul de tenis, unde a făcut pereche cu Andrei Pavel în duelul cu cuplul format din Mike Bryan și Goran Ivanisevic. Marele Ghiță Mureșan a asistat la meci. ”Tenisul este un sport care mă pasionează și îmi doresc să învâț cât mai bine, dar la fotbal nu renunț. Mereu prefer să fac mișcare în aer liber, să joc tenis, să alerg după o minge, să o lovesc, decât să stau închis într-o sală de forță și să mă apuce nebunia”, a mărturisit Cristi Chivu, fost căpitan echipa națională de fotbal a României.

Spectatorii prezenți în Sala Polivalentă din Cluj au constatat că Cristi Chivu joacă foarte bine și tenis. Iar Andrei Pavel l-a descris în câteva cuvinte: ”Cristi este un băiat fantastic, un adevărat gentleman și mă bucur mult că a fost alături de noi. Lui îi pace tenisul, joacă și foarte bine. Până să se mute în Italia ne întâlneam des la București și jucam”. 

La finalul meciului demonstrativ, Chivu a avut forța să glumească: ”Am primit un tricou din colecția toamnă-iarnă, la cât de rău am transpirat, dar mă bucur că m-am mișcat. Poate mai slăbesc un pic. Am obosit, dar e soția cu mine și-mi va reda ea energia. A fost o onoare pentru mine să joc împreună cu cei mai buni tenismeni ai lumii. Pe Andrei Pavel îl știu de mult timp, pe Goran la fel, pentru că avem prieteni comuni, iar acum mă bucur enorm că l-am cunoscut și pe Mike Bryan”, a spus fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Inter Milano.

Pavel spune că nu-și găsea locul pe terenul mare de fotbal

Cristi Chivu și Andrei Pavel au găsit multe elemente comune între fotbal și tenis. ”Avantajul celor care practică sporturi cu mingea este că devin foarte mobili și pot trece de la un sport la altul. Andrei (n.r. - Pavel) se descurcă foarte bine și la fotbal. Îi face plăcere să joace în echipă, se bucură, pentru că o viață întreagă a stat singur și a vorbit de unul singur în pauze, pe scaun. La fotbal mai ai 10 coechipieri. E și antrenorul, e publicul care te încurajează, sunt alte condiții”, a declarat Chivu. 

Astfel elogiat, Pavel a replicat: ”Nu am avut niciodată crampoanele în picioare. Am jucat o singură dată fotbal pe teren mare, dar cu teniși normali. Mi s-a părut foarte greu. Nu-mi găseam locul. Așa, dacă joc o miuță pe teren redus sau pe unul de handbal mă descurc”.

Cristi Chivu a elogiat-o pe Simona Halep

Fostul căpitan al echipei naționale a României a vorbit, totodată, la superlativ despre Simona Halep: ”M-am bucurat pentru Simona și l-am felicitat pe Andrei (n.r. Pavel – unul dintre antrenorii ei) pentru ce au reușit să facă împreună. Sper din tot sufletul să o ducă și mai departe către mai multe turnee câștigate, atât trofee de Mare Șlem, cât și în celelalte competiții de alte categorii”. Pavel i-a mulțumit lui Cristi, însă a rămas modest: ”Este meritul Simonei și al lui Darren că s-a reușit câștigarea Roland Garros-ului. Sunt mândru de ce a realizat Simona și cred foarte mult în viitorul ei. Sunt convins că vor mai urma și alte succese”, a concluzionat fostul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net