Coronavirusul strică Australian Open. 26 de jucători nu se antrenează

Ultima actualizare:

    Victoria AzarenkaFoto: Guliver/ GettyImages
Victoria AzarenkaFoto: Guliver/ GettyImages

Organizarea din acest an a Australian Open riscă să devină o bătaie de joc. Cel puțin 26 de jucători și jucătoare nu au voie să se antreneze deloc timp de 14 zile deoarece au călătorit spre Melbourne în avioane în care s-a depistat câte un caz de coronavirus.

Organizatorii Australian Open au anunţat că 23 de jucători au fost plasaţi în carantină la sosirea în Australia, după ce au călătorit de la Abu Dhabi la Melbourne, iar în avion un pasager era infectat cu Covid-19. În total, în avionul plecat de la Abu Dhabi se aflau 64 de persoane.

Este al doilea zbor afectat de coronavirus, după ce alţi jucători au fost plasaţi în carantină după depistarea a două cazuri de Covid-19 la bordul avionului de pe ruta Los Angeles-Melbourne.

Astfel, aceşti jucători nu vor putea profita de cele cinci ore zilnice de antrenament prevăzute în condiţii foarte stricte în vederea primului Grand Slam al anului.

Culmea e că toți participanțiila primul Grand Slam al anului au călătorit spre Melbourne în avioanele puse la dispoziție de organizatori! Adică plătesc pentru o prostie a australienilor!

Conform presei australiane, în avionul care venea de la Los Angeles se aflau, printre alții, belarusa Victoria Azarenka, americanca Sloane Stephens şi japonezul Kei Nishikori.

Organizatorii au explicat că cele două persoane testate pozitiv sunt un membru al echipajului şi o persoană care are legătură cu turneul de tenis, însă fără a fi jucător.

"Cei 66 de pasageri rămaşi sunt consideraţi drept cazuri contact. Niciun jucător sau membru al anturajului său nu-şi vor putea întrerupe carantina pentru a participa la un antrenament", a precizat sursa citată.

Astfel, cei trei jucători nu vor putea profita de cele cinci ore zilnice de antrenament prevăzute în condiţii foarte stricte și, practic, și-au compromis orice șansă la titlu.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net