Cine e Sofia Kenin, campioana de la Australian Open 2020? S-a născut la Moscova, joacă pentru SUA

Ultima actualizare:

    Sofia Kenin, cu trofeul de la Australian Open 2020Foto: Guliver/ GettyImages
Sofia Kenin, cu trofeul de la Australian Open 2020Foto: Guliver/ GettyImages

Cine este Sofia Kenin, campioana surpriză a Australian Open 2020? Calificată în premieră în ultimul act al unui turneu de Grand Slam, ea a reușit să o învingă sâmbătă pe Garbine Muguruza.

În finala de Australian Open 2020, Sofia Kenin a produs marea surpriză, învingând-o cu scorul de 4-6, 6-2, 6-2, pe Garbine Muguruza. A fost, practic, al doilea mare șoc produs de americanca de origine rusă, după ce în semifinale a eliminat-o pe principala favorită, Ashleigh Barty, de care a trecut cu scorul de 7-6, 7-5.

Sofia Kenin s-a născut la 14 noiembrie 1998, în Moscova. Povestea nașterii ei este interesantă. Părinții, ei, Alexander și Lena, părăsiseră fosta Uniune Sovietică încă din 1987 și se stabiliseră la New York, dar au decis ca fetița să se nască în capitala Rusiei, pentru ca rudele să o poată ajuta pe tânăra mămică în primele luni de creștere a bebelușului. Apoi, întreaga familie s-a mutat înapoi în State și de aceea ea reprezintă acum SUA.

Idolul Sofiei Kenin a fost Maria Sharapova

Deloc surprinzător, având în vedere originile sale, Sofia Kenin a avut-o ca idol pe Maria Sharapova, care deși a reprezentat toată cariera Rusia, s-a pregătit tot timpul numai în SUA.

Este antrenată de tatăl ei, Alexander

Chiar dacă s-a antrenat în multe academii din Florida, Sofia Kenin l-a avut mereu ca antrenor principal pe tatăl ei, Alexander. Acesta nu a jucat tenis profesionist, dar se pare că a făcut o treabă foarte bună cu fiica lui.

A fost copilul preferat al vedetelor tenisului mondial când avea 6-7 ani

Când avea 6-7 ani, Sofia Kenin era des văzută în preajma vedetelor turneelor disputate în SUA. Ea a fost filmată alături de Kim Clijsters, în 2005, a acordat interviuri pentru Tennis Channel când îi vizita pe Andy Roddick sau pe alți mari jucători și jucătoare. Atunci a declarat că visul ei este să ajungă lider mondial și că speră să devină lider mondial. Prima parte a fost deja rezolvată.

Sofia Kenin, pe când avea 6 ani, alături de Kom Clijsters
Sofia Kenin, pe când avea 6 ani, alături de Kom Clijsters

Sofia Kenin va urca pe locul 7 în clasamentul mondial

La începutul Australian Open 2020, Sofia Kenin ocupa locul 15 în lume. Acum, după victoria de la Australian Open, ea va urca pe locul 7. Va deveni jucătoarea din SUA cel mai bine clasată în ierarhia mondială. Pentru ea prezența în Top 10 este o premieră. Înainte de acest succes, cel mai bun loc ocupat de ea era 12.

Sofia Kenin alte trei titluri WTA de simplu în palmares

Sofia Kenin a explodat în tenisul mare în sezonul 2019, atunci când, după ce a început anul pe locul 52 mondial, a cucerit primele trei titluri WTA: la Hobart, Mallorca și Guangzhou. De asemenea, tot în 2019 a devenit prima americancă din 2013 încoace care a învins-o pe Serena Williams într-un turneu de Grand Slam. S-a întâmplat la Roland Garros. De asemenea, mai are două trofee de dublu în palmares.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net