Chinurile unei copile de 10 ani care visează să ajungă precum Simona Halep

rebeka_mirica_si_simona_halep.jpg

rebeka mirica tenis simona halep
Întâlnirea cu Simona Halep a determinat-o pe Rebeka să îmbrățișeze și ea tenisul de performanță
foto: arhiva personală

La numai 10 ani, Rebeka Mirică a luat joaca în serios. În loc să se joace cu păpușile sau pe computer, așa cum preferă mulți copii la vârsta ei, Rebeka joacă tenis și visează să ajungă și ea campioană, precum Simona Halep. Dar, pentru așa o performanță, mai are de mâncat multe pâini. Vorba vine... Adică mai are foarte mult de muncit. Vai, câtă trudă și cât sacrificiu se ascund în spatele succesului! Click! îți prezintă povestea unuia dintre copiii de viitor ai tenisului românesc.

De când era foarte mică, Rebeka a fost îndrumată de părinții ei să participe la cât mai multe activități și sporturi. A cochetat până acum cu baletul, cu înotul, cu ski-ul, a luat și lecții de chitară, de pian și de dans, dar nimic nu i-a plăcut atât de mult precum tenisul. De când s-a îndrăgostit de acest sport considerat cel mai nobil din lume, fetița petrece zi de zi ore întregi la antrenamente și facă pregatire fizică fără să se plângă. Dar n-a lăsat de izbeliște nici școala, ci este printre primii și la învățătură.

Rebeka este originară din Ghimbav, județul Brașov, și la toamnă intră în clasa a V-a. Acum e vacanță, dar muncește mai mult decât în perioada cu școală, căci are două antrenamente pe zi, unul de tenis și un altul de condiție fizică. „La vârsta de opt ani a venit acasă cu un fleyer cu tenis și a zis că vrea să încerce și asta. Noi am sprijinit-o să încerce tot ce și-a dorit. Așa s-a apucat de tenis și i-a plăcut din prima foarte mult. Apoi a avut ocazia să o întâlnească pe Simona Halep de câteva ori și i-a plăcut atât de mult de ea încât a apărut și determinarea de a juca tenis de performanță”, povestește Ramona Mirică, mama fetiței.

Face tenis de performanță de numai doi ani și are deja rezultate spectaculoase

 • Rebeka Mirica tenis
  Rebeka Mirică a câștigat zeci de trofee în doar doi ani de când face tenis de performanță
  foto: arhiva personală
 • Rebeka Mirica tenis
  Rebeka spune tuturor că tenisul este viața ei
  foto: arhiva personală
 • Rebeka Mirica tenis
  Rebeka a lăsat joaca la o parte și a luat jucatul de tenis foarte în serios pentru a obține aceste performanțe
  foto: arhiva personală
 • Rebeka Mirica tenis
  Rebeka a moștenit dragostea pentru tenis de la talăl ei
  foto: arhiva personală
 • rebeka mirica tenis simona halep
  Întâlnirea cu Simona Halep a determinat-o pe Rebeka să îmbrățișeze și ea tenisul de performanță
  foto: arhiva personală
 • Rebeka Mirica tenis
  Rebeka a debutat și pe podiumul de mosă anul acesta, într-o prezentare pentru copii realizată la Bucharest Fashion Week de Adela Diaconu
  foto: arhiva personală
 • Maximize

1/6

 

Rebeka spune tuturor că tenisul e viața ei, așa că a lăsat deoparte joaca pentru a se prezenta la antrenamente. Trebuie zi de zi să facă eforturi pentru a fi din ce în ce mai bună: „Suferă foarte de câte ori pierde și este foarte critică cu ea. Vrea să fie din ce în ce mai bună și ia totul foarte în serios. Acum are câte două antrenamente pe zi, că e vacanță la școală, dar și când e școală face tenis zi de zi, doar antrenamentele de condiție fizică sunt două sau trei pe săptămână”.

Pe lângă efortul fizic, care aparține Rebekăi, este uriaș și cel financiar, care cade pe seama părinților deocamdată. Nu degeaba se spune despre tenis că este „sportul bogătașilor”! Pentru un copil care vrea să facă performanță în acest sport, e nevoie de cheltuieli uriașe, doar pentru a-i plăti antrenamentele cu instructor calificat. „De atunci eu și soțul muncim foarte mult pentru a o putea ajuta. Fără să includem cheltuielile pentru competiții, care sunt și acestea foarte ridicate, căci suportăm tot ce presupune transport, cazare, masă și alte cheltuieli, deoarece cluburile nu oferă bani pentru așa ceva, investim lunar 1.500 de euro. Din păcate, statul nu-i susține cu mai nimic acești copii”, a mai adpugat mama Rebekăi.

Până acum, Rebeka a participat doar la competiții naționale, în prezent aflându-se pe locul 11, dar speră ca pe viitor să aibă șansa să participe și la meciuri internaționale, pentru a intra în clasamentul mondial al ITF (International Tennis Federation).

Rebeka a moștenit de la părinții ei dragostea pentru mișcare, căci amândoi au făcut sport, deși doar de agrement. Iar dragostea pentru tenis a moștenit-o de la tată. Acum, Rebeka este la rândul ei exemplu pentru fratele mai mic, Raul (6 ani), care, cred părinții, va face și el tenis, pentru că-i place foarte mult de tot ce vede la surioara lui.

Pe lângă tenis, Rebeka este atrasă de pictură și, de câte ori are timp liber, pictează. Iar anul acesta a debutat și ca manechin, la Bucharest Fashion Week! Rebeka, unde a defilat alături de copiii unor personalități ai lumii mondene, prezentând colecția „Fashion Kids”, semnată de Adela Diaconu.

Urmăriți aici un reportaj video despre Rebeka Mirică

 

Citește și:

Loading...

Citește și