Cele 5 premiere reușite de Bianca Andreescu prin victoria de la US Open

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu este noua campioană a US OpenFOTO: Guliver/ Gettyimages
Bianca Andreescu este noua campioană a US OpenFOTO: Guliver/ Gettyimages

La doar 19 ani, Bianca Andreescu are lumea tenisului la picioare. A cucerit titlul la US Open, reușind să o învingă, scor 6-3, 7-5, pe cea mai bună jucătoare din istoria acestui sport, Serena Williams, o tenismenă care peste câteva zile va împlini exact dublul vârstei învingătoarei sale: 38 de ani. Prin acest succes Bianca a reușit să bifeze cinci premiere, pe care le puteți vedea în continuare.

E prima canadiancă învingătoare de Grand Slam

Victoria Biancăi Andreescu va intra în istoria tenisului canadian. Ea este prima jucătoare din Canada învingătoare a unui titlu de Grand Slam. De altfel, acest lucru a fost marcat așa cum se cuvine de clasa politică de acolo. Premierul Justin Trudeau a felicitat-o la câteva minute după succes, primarul din Toronto a anunțat că semnul oraşului a rămas aprins toată noaptea în cinstea ei, iar primarul din Mississauga, suburbia oraşului Toronto, unde s-a născut Bianca Andreescu, i-a promis sportivei cheia oraşului şi că o stradă îi va purta numele.

E prima campioană la US Open din prima participare pe tabloul principal

Așa cum a recunoscut la conferința de presă de după victoria cu Serena, Bianca a visat la titlul de la US Open încă de când avea 15 ani. Am visat la acest moment de mult timp, după ce am câştigat Orange Bowl. După câteva luni, am crezut asta, că pot ajunge la acest nivel. Mi-am închipuit asta în fiecare zi. Dar ca totul să devină realitate, chiar e o nebunie”, a declarat Andreescu, care a reușit o premieră: a cucerit titlul de la New York la prima participare pe tabloul principal, ceva unic în istoria tenisului.

E prima jucătoare de origine română campioană la US Open

Chiar dacă este născută în Canada și reprezintă această țară, Bianca nu și-a ascuns niciodată originile românești, de care e foarte mândră. De altfel, ea a și început tenisul la Pitești, acolo unde mama ei, Maria, spera că poate pune pe picioare o afacere pentru ca toată familia să se poată restabili în România. Nu a fost posibil, așa că după trei ani, Bianca și mama ei au părăsit din nou țara noastră, revenind aici doar în vacanțe la bunicii din Vaideeni, județul Vâlcea. Totuși, performanța ei e una de referință și pentru România, fiind prima jucătoare de origine română învingătoare la US Open. De altfel, a primit mesaje de felicitare de la aproape toate tenismenele românce, în frunte cu Simona Halep, fiecare amintindu-i că România e mândră de ea.

A intrat în Top 5 WTA

Cele 2.000 de puncte primite pentru succesul de la US Open au urcat-o pe Bianca pentru prima dată în Top 5 mondial, depășind-o pe Simona Halep. Cea mai bună poziție ocupată de ea era 14. Locul 5, pe care se va situa de azi, e datorat atât succesului de la New York, dar și celor de la Indian Wells și Toronto. Iar obiectivul celei care a început anul pe locul 178 în lume e să devină lider mondial.

A câștigat mai mulți bani la New York decât în toată cariera

Victoria de la US Open i-a adus în cont Biancăi suma de 3.850.000 de dolari! Este o sumă mai mare decât toți banii câștigați de ea în carieră (2.417.873 dolari). Prin acest succes, Andreescu a devenit liderul câștigurilor din WTA în 2019 și este la aproape 100.000 de dolari de a deveni cea mai bine plătită canadiancă din istoria tenisului, loc ocupat încă de Eugenie Bouchard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net