Ce spune antrenorul Simonei Halep despre noile reguli din tenis?

Ultima actualizare:

    Simona Halep si darren cahill colaboreaza de la Indian WellsFoto: Doartenis
Simona Halep si darren cahill colaboreaza de la Indian WellsFoto: Doartenis

Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, se bucură pentru noile reguli stabilite la turneele de Grand Slam, în special pentru cea a reducerii numărului capilor de serie de la 32 la 16.

Comitetul turneelor de Grand Slam a decis să reducă numărul capilor de serie de la 32 la 16 începând din 2019. Decizia se va aplica tablourilor feminine şi masculine, pentru ca primele tururi la Wimbledon, US Open, Australian Open şi Roland Garros să devină mai atractive.

"Lucruri bune pentru Grand Slam-uri din 2019. 16 favoriţi vor crea o rivalitate mai mare. Îmi place. 50 la sută din premiu pentru o retragere anunţată din timp este prea puţin (poate 80 la sută), dar este un început bun. Îmi place şi regula cu shot clock de 25 de secunde", a scris Cahill pe Twitter.

Comitetul a aprobat şi punerea în aplicare a  «shot clock» de 25 de secunde începând de Openul Australiei, conform formulei experimentată la turneul de juniori de la US Open. Între încheierea unui punct şi serviciul celui de-al doilea nu trebuie să treacă mai mult de 25 de secunde.

Începând din 2018, un jucător care îşi anunţă abandonul înainte de tragerea la sorţi pentru primul tur va avea premiul înjumătăţit, 50 la sută urmând să fie dat unui  «lucky loser» care va lua locul său.

Durata încălzirii va trebui să fie respectată (un minut pentru tragerea la sorţi, cinci minute de încălzire, apoi încă unul pentru pregătirea de meci), în caz contrar urmând ca jucătorii să fie amendaţi cu 17.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net