În ce a investit Ion Ţiriac un sfert de milion de euro

ion-tiriac.jpg

ion tiriac
Ion Ţiriac este încă legat sufleteşte de marea lui dragoste, tenisul
Foto: arhivă personală

Deşi susţine că şi-a donat toată averea şi nu mai stă chiar atât de bine la capitolul financiar, Ion Țiriac a scos din buzunar recent un sfert de milion de euro. Magnatul a decis să finanțeze Federaţia Română de Tenis pentru ca activitatea să nu fie perturbată. Gestul său vine într-un moment în care mandatul lui a fost contestat în instanță.

Federația Română de Tenis (FRF) trece de câțiva ani prin mari probleme la nivel organizatoric. În acest an, Ion Țiriac a fost ales președinte, funcţie contestată de Marius Vecerdea, managerul unui club sibian de tenis, care a atacat legalitatea mandatului magnatului.

"Dacă aș ști ce s-a i întamplat, aș spune. Nu am înțeles nici 1 % din termenele juridice, se pare că e un cetățean american și de 4 ani dă în judecată Federația de Tenis din orice motiv, eu am treabă. S-a ales democratic, că eram în sală când s-a ales. Din păcate, nu s-a ales dumnealui, nu înțeleg și să fiu sincer, dumneavoastră credeți că mă interesează pe mine unul care vine din Congo sau din altă parte și ne dă în judecată, nu mă interesează”, a afirmat Țiriac.

Banii, cei 250.000 de euro, de la Ion Ţiriac vor  fi folosiţi pentru plata salariilor angajaților, deplasările juniorilor, echipamentele sportive necesare, precum și pentru întreținerea bunurilor FRT.

Ion Țiriac: ”Eu toți banii i-am donat fundației”

În martie 2019, Ion Țiriac a apărut în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. Urcase 49 de poziții și era plasat pe locul 1.818 la nivel mondial, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.recent el a făcut  un anunț șocant: ”Nu mai am bani! Mi-am donat toată averea”.

”Nu mai am bani! Eu toți banii i-am donat fundației. Trăiesc bine, extraordinar trăiesc. Mi se plătește și combustibilul la avion și tot”, a dezvăluit omul de afaceri, care pentru câțiva ani a fost cel mai bogat român. 

 

Citeşte şi:

FOTO EXCLUSIV Ion Țiriac, cu o brunetă sexy pe Litoral! Ce apariție șic a avut cel mai bogat român

Pe ce loc se află Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi oameni din lume

 

 

Loading...

Citește și

  • sophie ayad ion tiriac copii

    Nume sonore din lumea sportului, şi nu numai, invitate de peste mări şi ţări s-au reunit joi seara la Muzeul Prado din Madrid, acolo unde magnatul Ion Ţiriac a organizat un dineu fastuos. Fostul tenismen a avut alături copiii şi nepoţii, dar şi pe marea lui iubire, Sophie Ayad, jurnalista egipteană pe care a cunoscut-o cu 27 de ani în urmă. Deşi relaţia lor nu a fost una cu final fericit, Ţiriac şi Sophie au rămas foarte apropiaţi, iar participarea ei la aniversarea de 80 de ani a mangantului întăreşte acest lucru.

  • ion tiriac si simona halep

    Ion Ţiriac a împlinit vârsta de 80 de ani pe 9 mai şi a organizat o petrecere pe măsură în Spania, la Muzeul Prado din Madrid. La eveniment au participat mai multe personalităţi din lumea sportului, printre care s-au numărat Simona Halep, Nadia Comăneci, dar şi fostul coleg şi bunul prieten, Ilie Năstase. Iată ce urări i-au făcut vedetele lui Ion Ţiriac, dar şi ce ţinută de nota zece a purtat fostul tenismen.