În casa asta de 7 milioane de euro s-a izolat Roger Federer - FOTO

mic_casa_federer_elvetia.jpg

Federer și-a construit o casă cu trei etaje în Elveția
Federer și-a construit o casă cu trei etaje în Elveția
Citeste tot despre: 

Și Roger Federer, ca o mare parte dintre locuitorii planetei, se află în izolare din cauza coronavirusului. Numai că, spre dosebire de majoritatea sportivilor, chiar nu se plictisește acasă. Pentru că locuiește într-o reședință de lux care are trei etaje și a cărei construcție a costat 7 milioane de euro.

Situată pe malul Lacului Zürich, imensa casă ”îmbrăcată” în sticlă este una dintre cele mai frumoase din zonă. Clădirea cu trei etaje are și două apartamente pentru oaspeți. Într-unul din ele locuiesc și părinții lui Roger, Robert și Lynette. În restul casei se află, desigur, soția tenismenului, Mirka, și cei patru copii, Myla, Charlene, Lenny, and Leo. Care, când vor crește, vor avea, cu siguranță, loc destul să stea cu părinții, dacă vor dori acest lucru.

Fostul lider mondial, care are o avere de aproximativ 500 de milioane de euro, s-a mutat în anul 2014 casa pe care și-a construit-o de la zero. Aceasta este situată în raiul fiscal de la Wollerau, aflat la aproximativ 120 de kilometri de Basel, orașul lui natal. O clădire de ultimă generație, construcția este ”îmbrăcată” în geamuri de la plafon, are balcoane mari la fiecare etaj și o vedere superbă spre Lacul Zürich. De asemenea, are o cupolă de sticlă peste spațiul de locuit.

mic_terasa.jpg

De pe oricare din terasele casei se vede panorama superbă a Lacului Zurich
De pe oricare din terasele casei se vede panorama superbă a Lacului Zurich

Deoarece are o fiscalitate redusă, Wollerau a atras, prin facilitățile oferite, câțiva sportivi celebri de peste hotare. Piloții de Formula 1 Kimi Raikkonen și Felipe Massa sunt doar doi dintre ei.

Ridicată de la zero, locuința dispune de toate facilitățile pe care le-ar dori un star al sportului.

mic_hol.jpg

La fiecare etaj este o astfel de cameră de zi
La fiecare etaj este o astfel de cameră de zi

Astfel, în afară de acea priveliște incredibilă și de dotări interioare de cea mai bună calitate, Roger are multe facilități atât pentru antrenament, dar și pentru o viață lipsită de probleme. Proprietatea are și o piscină, are spa, dar și o sală de forță dotată cu toate aparatele necesare unui antrenament de înalt nivel.

O asemenea clădire nu avea cum să nu aibă o parcare subterană, acolo unde elvețianul își poate expune, desigur, colecția de Mecedesuri primite de-a lungul colaborării cu celebra firmă germană.

Loading...