Când va reveni Simona Halep pe podiumul WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep, alaturi de Ion Țiriac si de Ilie Năstase, la revenirea in Romania de la WimbledonFOTO: Mihai Ionescu
Simona Halep, alaturi de Ion Țiriac si de Ilie Năstase, la revenirea in Romania de la WimbledonFOTO: Mihai Ionescu

Simona Halep este campioana de la Wimbledon, însă chiar dacă a cucerit 2.000 de puncte, ea este încă în afara podiumului clasamentului mondial WTA. Din păcate, va mai sta acolo încă cel puțin opt săptămâni.

În acest moment, în ierarhia supremă a tenisului feminin, Simona Halep (5.933 puncte) este devansată de Ashleigh Barty (6.605 puncte), Naomi Osaka (6.275 puncte) și Karolina Pliskova (6.055 puncte). Această situație va rămâne neschimbată până pe 12 august, adică până după terminarea turneului de la Toronto (5-11 august), deoarece până atunci niciuna dintre jucătoarele de top nu va mai juca pe undeva. Cum la Toronto Simona se duce în calitate de deținătoare a titlului la Rogers Cup – așa se cheamă turneul care se joacă un an la Toronto și altul la Montreal – ea va rămâne, în cel mai bun caz, pe locul 4. Cum în săptămâna imediat următoare ea trebuie să-și apere finala jucată la Cincinnati, devine aproape imposibil să treacă pe locul al treilea înainte de US Open, deoarece are de apărat în total 1.495 de puncte.

Numai că, după acest turneu de Grand Slam, care va avea loc în perioada 26 august – 7 septembrie, Simona va începe cu adevărat atacul către podium și către prima poziție. De altfel, dacă va face un rezultat mediu la Flushing Meadow, românca va reveni în primele trei locuri ale clasamentului. Apoi, fără puncte de apărat până la finalul anului, Halep este principala favorită la a termina sezonul pe primul loc în ierarhia mondială, acesta fiind, de fapt, obiectivul pe care și l-a impus jucătoarea noastră încă din startul sezonului.

Miercuri o puteți încuraja pe Arena Națională

Toți fanii Simonei Halep sunt așteptați azi, de la ora 19.00, la Arena Națională, pentru a se întâlni cu campioana de la Wimbledon. Accesul publicului este liber, iar jucătoarea noastră va prezenta tuturor iubitorilor sportului trofeul cucerit la Londra. Pe scenă se va afla și Ion Țiriac, care în prezent este președintele Federației Române de Tenis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net