Cancerul o obligă să ia pauză pe americanca Nicole Gibbs

nicole-gibbs-tenis-epa-efe-h_54239310.jpg

Nicole Gibbs va suferi o intervenție chirurgicală
Foto: EPA-EFE

Dignosticată recent cu cancer la glandele salivare, Nicole Gibbs (26 de ani) a fost nevoită să renunțe la turneul de la Roland Garros

Gibbs va suferi o intervenţie chirurgicală vineri şi speră să poată reveni în circuit pentru turneul de la Wimbledon (1-14 iulie). Înainte de aceasta, ea a făcut următorul anunț: "Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare". Jucătoarei i s-a spus că problema ei de sănătate poate fi rezolvată prin intervenție chirurgicală. 
Aflată pe locul 116 WTA în ierarhia mondială la zi, Gibbs a avut cea mai bună clasare în 2016, când a fost pe poziția a 68-a. În decursul timpul, ea a jucat împotriva unor romance în circuitul WTA. În 2009, la Szczecin, ea s-a înclinat (3-6, 7-5, 3-6) în fața Irinei Begu. În 2018, la Shenzhen, a pierdut (4-6, 1-6) cu Simona Halep, iar contra Soranei Cîrstea are scor egal (1-1).   

Loading...