Campioana merge mai departe. Simona Halep a învins-o pe Roberta Vinci la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep  continuă să-şi apere  trofeul la MadridFotografii: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep continuă să-şi apere trofeul la MadridFotografii: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a demonstrat la Madrid că a învăţat ceva din experienţele trecute şi a redevenit campioana pe care o ştiau românii. Ea a avut o revenire de senzaţie şi a reuşit să o învingă pe Roberta Vinci în turul secund al turneului de la Madrid.

Campioană la ediţia trecută a turneului spaniol, Simona Halep a revenit incredibil de la 2-5 în setul decisiv şi a învins-o pe italianca Roberta Vinci cu scorul de 6-2, 2-6, 7-6, calificându-se în optimile de finală ale competiţiei patronate de Ion Ţiriac. Finalul meciului a fost o demonstraţie de forţă a jucătoarei noastre, care a revenit de la 2-5 şi a reuşit să se impună în tie-break. Ea a demonstrat că perioada petrecută alături de acel psiholog sportiv în perioada petrecută acasă chiar i-a folosit. Următoarea adversară a Simonei va fi australianca Samantha Stosur, partida urmând să aibă loc azi. În urma acestei victorii, românca şi-a asigurat un salt de două locuri în clasamentul mondial, urmând ca de luni să se afle pe locul 6 în lume. 

O altă veste bună a zilei a venit de la Sorana Cîrstea. Intrată pe tabloul principal graţie unui wild-card, aceasta a învins-o cu scorul de 6-3, 6-2 pe Cici Bellis, din SUA. Ea va juca în optimi contra învingătoarei din meciul dintre Misaki Doi şi Donna Vekic. Ieri, după închiderea ediţiei, a jucat şi Irina Begu, contra suedezei Johanna Larsson.

Copil a jucat cu liderul ATP

simeon stalpnicul png

Pentru Marius Copil, ziua de 9 mai a fost una foarte importantă. Românul a jucat, după închiderea ediţiei, contra liderului mondial, Andy Murray. Pentru jucătorul originar din Arad, aceasta a fost prima partidă disputată împotriva britanicului, dar şi primul meci contra unui ocupant al locului 1 ATP. Meciul a contat pentru turul secund al turneului de la Madrid.

Bouchard s-a răzbunat pe Sharapova


    Bouchard  e în optimi
Bouchard e în optimi

Turul secund al turneului de la Madrid a oferit o confruntare şoc între Eugenie Bouchard şi Maria Sharapova. Nu pentru că sunt două dintre cele mai frumoase jucătoare, ci pentru că prima a criticat-o cât a putut pe rusoaică. Canadianca s-a impus în trei seturi şi apoi a făcut o dezvăluire interesantă. Bouchard, care a fost una dintre cele mai critice jucătoare din circuitul profesionist cu privire la revenirea Mariei Sharapova după suspendarea pentru dopaj, numind-o „trişoare” şi spunând deschis că nu ar fi trebuit să fie reprimită în sport după ce a fost depistată pozitiv, s-a impus cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4 în faţa fostului lider mondial. Iar la finalul meciului a făcut o dezvăluire surprinzătoare: „Nu mi-am schimbat părerea despre ea. Am avut o motivaţie suplimentară pentru acest meci. Mai întâi pentru că nu am învins-o niciodată. Dar şi ţinând cont de circumstanţe. Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat. Multă lume are părerea mea, dar s-a temut să o exprime. Voiam să mă impun nu doar pentru mine, ci pentru toţi aceşti oameni”, a declarat Bouchard. 

În ceea ce o priveşte, Sharapova va urca până pe locul 210 în lume, urmând ca săptămâna viitoare să joace pe tabloul principal de la Roma.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net