Cale liberă spre ”sferturi” pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a fost încântată să se fotografieze alături de Rafael NadalFoto: Profimedia
Simona Halep a fost încântată să se fotografieze alături de Rafael NadalFoto: Profimedia

Site-ul WTA scrie că, în mod normal, Simona Halep nu va avea probleme majore în prima săptămână a turneului de la Roland Garros. Prezentă la tragerea la sorți de joi seară, constănțeanca s-a fotografiat alături de Rafael Nadal, iar apoi a postat imaginea pe contul ei de Instagram.

Într-o rochie roșie, Simona a atras toate privirile. Și ajunsă în dreptul cupei ce poartă numele lui Suzanne Lenglen, cupă câștigată anul trecut, a mimat că o ia în brațe. Cu zâmbetul pe buze, ea și-a precizat obiectivul pentru această ediție a turneului de la Roland Garros.  "Am jucat trei finale aici. Cea din 2017 a fost dureros să o pierd, dar anul trecut am avut cea mai frumoasă amintire de pe teren, ridicând acest frumos trofeu. În sfârşit, am putut să-l ating şi a fost un moment şi amintiri extraordinare pentru mine. Cele mai bune momente au fost atunci când am ridicat trofeul şi s-a cântat imnul pe arenă. Iubesc acea arenă (n.r. - Philippe Chatrier) şi îmi place să fiu la Paris. Am văzut noua arenă centrală. M-am antrenat pe ea. Arată foarte bine. Felicitări pentru ceea ce aţi făcut! Simt emoţii pentru că am câştigat trofeul şi la juniori, şi anul trecut. Sunt foarte fericită să revin, să fiu bine din punct de vedere fizic şi sper să câştig câteva meciuri", a declarat Halep, care s-a fotografiat alături de Rafael Nadal, deținător al titlului și de 11 ori câștigător al turneului parizian. Ulterior, ea a postat imaginea pe contul de Twitter cu următorul mesaj: ”Trebuie să câștigi Roland Garros pentru a te fotografia cu Regele Zgurii. #mybestpictureever”. 

Posibil sfert de finală cu Petra Kvitova

Potrivit site-ului oficial WTA, Halep are un culoar favorabil la această ediție. "Sezonul pe zgură al Simonei a fost solid. Și, chiar dacă n-are titlu câștigat, ea este într-o formă bună. Și mai important e că a fost ferita de accidentari. Majoritatea capilor de serie de pe partea Simonei au avut problemele în acest an. Ceea ce face foarte posibilă o confruntare cu Petra Kvitova în sferturile de finală, jucătoare în fața căreia Halep a câștigat trei meciuri din cele patru disputate”. Simona va debuta în compania australiancei Ajla Tomljanovici (locul 47 WTA), iar apoi, în caz de victorie, va juca împotriva  câștigătoarei meciului dintre sportiva franceză Chloe Paquet (223 WTA), beneficiară a unui wild card, şi poloneza Magda Linette (86 WTA). Apoi, pe lista posibilelor adversare până la ”sferturi” se află australianca Daria Gavrilova (63 WTA), ucraineanca Lesia Ţurenko (27 WTA), rusoaica Daria Kasatkina (21 WTA), chinezoaica Qiang Wang (16 WTA). Victorioasă în ediția din 2018 a turneului, Simona Halep are de apărat 2.000 de puncte la Paris. Astfel că ea nu poate să recâștige poziția de lider mondial la acest turneu. Pe de altă parte, pentru a nu coborî în clasamentul mondial constănțeanca e nevoită să prindă măcar semifinalele la această ediție. 

Româncele vor debuta luni sau marți

Organizatorii Internaționalelor de tenis ale Franței au anunțat ieri că disputele din jumătatea superioară a tabloului de simplu, la feminin, se vor desfășura luni sau marți, în timp ce acelea din partea inferioară se vor disputa duminică sau luni. În prima categorie se află meciurile jucătoarelor noastre, care au fost plasate pe același sfert de tablou (2): Simona Halep (3 WTA) - Ajla Tomljanovici (locul 47 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA) - Ekaterina Alexandrova (60 WTA), Sorana Cîrstea (93 WTA) - Petra Kvitova (6 WTA) și Irina Begu (118 WTA) - Lin Zhu (108 WTA). 

Sorana Cîrstea a ratat finala de la Nurnberg

Aflată pe locul 93 WTA, Sorana Cîrstea a pierdut (4-6, 5-7) semifinala turneului de la Nurnberg (Germania), disputată cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 39 WTA şi cap de serie numărul 1. Confruntarea a durat o oră şi 51 de minute. Pentru calificarea în semifinale Sorana va încasa 9.274 de euro şi va acumula 110 puncte în ierarhia WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net