Bravo, fetelor! Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig au intrat în Top 100

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Începând de luni, România va avea şase tenismene printre cele mai valoroase 100 de jucătoare ale lumii. Cele mai spectaculoase salturi în ierarhia mondială le vor face Sorana Cîrstea şi Patricia Maria Ţig, ambele calificate în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.

Pentru Sorana Cîrstea, este o revenire de senzaţie în Top 100, pentru prima dată din ianuarie 2015. Sorana a avut o cădere abruptă în topul WTA, ea ajungând în noiembrie 2015 până pe poziţia 248. Cu ajutorul performanţei de la Madrid, Cîrstea e în prezent pe locul 97 în clasamentul virtual, loc care ar mai putea fi îmbunătăţit în cazul unei victorii în meciul din sferturi cu slovaca Dominika Cibulkova.

"E incredibil. România are patru jucătoare în sferturi, adică jumătate din cele rămase. Toată lumea ştie că noi nu avem un sistem în ţară. Fiecare şi-a construit singură dumul în tenis", a declarat Sorana Cîrstea.

În ceea ce o priveşte pe Patricia Maria Ţig (21 de ani), tânăra noastră jucătoare e la cel mai bun turneu din carieră. Venită din calificări, ea a trecut pe rând de jucătoare mult mai bine clasate (Kasatkina, Stephens şi Keys), iar joi va juca pentru un loc în semifinale la Madrid cu australianca Stosur.

Patricia Maria Ţig
Patricia Maria Ţig

Clasată pe locul 134 înaintea turneului din capitala Spaniei, Ţig va urca cel puţin până pe locul 99. "E o săptămână fantastică pentru mine. Nu mă gândeam că pot ajunge aici, dar am muncit mult şi nu ştii niciodată când vei fi răspălătită", a spus Patricia Ţig după victoria din optimi.

De luni, pe lângă Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig, România le va mai avea în Top 100 pe Simona Halep, Irian Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net