Bianca Andreescu a trecut precum o furtună de Irina Begu

andreescu-bianca-miami-epa-h_55072495m.jpg

Bianca Andreescu s-a exteriorizat după fiecare minge importantă câștigată în disputa cu Irina Begu
Bianca Andreescu s-a exteriorizat după fiecare minge importantă câștigată în disputa cu Irina Begu
Foto: EPA

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a eliminat-o (4-6, 7-6/2, 6-2) pe Irina Begu, în primul tur la Miami

Într-o reeditare a disputei de la Indian Wells, din urmă cu circa două săptămâni, Bianca Andreescu (19 ani) a dovedit că seria sa de succese din 2019 nu este întâmplătoare.
Condusă cu 1-0 la seturi și cu 5-1 în actul secund, tânăra a avut o revenire uluitoare. Bianca a salvat o minge de meci, iar apoi a anulat al doilea break reușit de Irina. S-a ajuns la tie-break, acolo unde nord-americanca a avut nervii mai tari (7-2). Impulsionată de această reușită, Andreescu a dominat și setul decisiv, impunându-se cu 6-2. Ea a profitat și de căderea Irinei Begu, care, deranjată de susținerea de care beneficia adversara ei din partea spectatorilor, a avut și o reacție mai puțin ortodoxă pe final de meci. 
Victoria sportivei ai cărei părinți sunt născuți în România a fost elogiată de publicațiile din lumea întreagă, precum și de site-ul WTA. S-a evidențiat faptul că succesul ei a venit după multă trudă. De altfel, în setul 2, când era condusă cu 4-1, Bianca a solicitat asistența antrenorului său, spunându-i lui Sylvain Bruneau: ”Nu simt nimic! De câte ori încerc să fac bine nu se întâmplă ceva în favoarea mea. Sunt foarte iritată”. Candianca n-a capitulat, însă. A strâns din dinți. A luptat pentru fiecare minge și, ajutată și de șansă, a triumfat. 
În turul doi, Bianca o va înfrunta pe favorita cu numarul 32 a turneului din Florida, americanca Sofia Kenin, în fața căreia a pierdut anul acesta, în semifinalele turneului de la Acapulco. 

Loading...

Citește și