Bianca Andreescu a scris istorie: e campioană la Indian Wells

bianca_andreescu_trofeu_indian_wells.jpg

Bianca Andreescu, cu trofeul cucerit la Indian Wells 2019
Bianca Andreescu, cu trofeul cucerit la Indian Wells 2019
Foto: Guliver/ GettyImages

Bianca Andreescu a scris o pagină de istorie în tenisul mondial. La prima participare la un turneu Premier Mandatory ea a cucerit titlul! S-a întâmplat duminică seară, la Indian Wells, după un meci dramatic.

În finala turneului de la Indian Wells 2019, Bianca Andreescu a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber. Partida a durat două ore şi 18 minute. Bianca Andreescu a obținut astfel cel mai important trofeu al carierei și al doilea al anului, după cel de la Newport, de 125.000 de dolari.

Ce loc WTA va ocupa Bianca Andreescu după victoria de la Indian Wells 2019

Bianca, jucătoare canadiană de origine română, care a început tenisul la Pitești, este prima jucătoare din istoria tenisului care cucerește un titlu Premier Mandatory la chiar prima participare la un astfel de turneu. De altfel, putem spune că este singura jucătoare din lume nenvinsă la un Mandatory.

Bianca Andreescu are un an absolut fabulos. Început pe locul 157, ea a ajuns acum pe 24 în lume, după o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3.

Câți bani a câștigat Bianca Andreescu la Indian Wells

Bianca Andreescu, câştigătoarea de la Indian Wells a câștigat cel mai mare premiu din carieră. Ea a primit 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA.

A învins patru foști lideri mondiali în 2019

În acest an, Bianca Andreescu a reușit să învingă nu mai puțin de patru foști lideri mondiali. La Auckland, le-a depășit pe Venus Williams și Caroline Wozniacki, iar la Indian Wells pe Garbine Muguruza și pe Angeliqie Kerber.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1