Bianca Andreescu scrie istorie: s-a calificat în finală la US Open la doar 19 ani

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu și bucuria victorieiFoto: Guliver/ GettyImages
Bianca Andreescu și bucuria victorieiFoto: Guliver/ GettyImages

Ceea ce la începutul US Open părea un vis al unei adolescente, a devenit realitate: Bianca Andreescu chiar va juca pentru titlul de Grand Slam de la New York!

În semifinala disputată în această dimineață, Bianca Andreescu a învins-o cu scorul de 7-6, 7-5 pe elvețianca Belinda Bencic, calificându-se, astfel, în prima finală de Grand Slam a carierei. Meciul a durat două ore şi 13 minute.

Adversară în finala care va avea loc sâmbătă îi va fi Biancăi americanca Serena Williams. Aceasta a învins-o în semifinale pe ucraineanca Elina Svitolina, scor 6-3, 6-1, şi este la un singur meci de a 24-a victorie la un turneu de Mare Șlem, ceea ce ar însemna egalarea recordului deţinut de Margaret Court.

Campioana americană este pentru a 33-a oară în finala unui Grand Slam, pentru a 10 oară la US Open, unde vizează un al şaptelea titlu.

Bianca Andreescu și Serena Williams s-au întâlnit şi în finala turneuluide la Toronto, unde sportiva americană a abandonat. Acela a fost al doilea titlu important din cariera canadiencei de origine română, după cel de la Indian Wells, cucerit, de asemenea, tot în acest sezon.

În urma acestei calificări, Bianca Andreescu este sigură de ocuparea locului 9 în clasamentul mondial. Dacă va câștiga titlul, ea va urca pe poziția a cincea în lume și o va depăși pe Simona Halep, care va cădea pe 6.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net