Bianca Andreescu scrie istorie la US Open 2019. A ajuns în sferturi la prima participare și va intra în Top 10 WTA

bianca_andreescu_us_open.jpg

Bianca Andreescu a ajuns în sferturi la US Open 2019
Bianca Andreescu a ajuns în sferturi la US Open 2019
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Bianca Andreescu își continuă cursa spre primul titlul de Grand Slam, în chiar primul sezon în care a jucat turnee WTA și în care a cucerit deja două titluri foarte importante, la Indian Wells și Toronto.

Bianca Andreescu s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o pe americanca Taylor Townsend, scor 6-1, 4-6, 6-2. Americanca le eliminase în tururile precedente pe Simona Halep și pe Sorana Cîrstea.

Următoarea adversară a Biancăi va fi belgienca Elise Martens, care a trecut cu 6-1, 6-1 de sportiva americană Kristie Ahn.

În urma rezultatelor de la US Open, Bianca Andreescu și-a asigurat deja intrarea în Top 10 WTA. Ea e acum pe locul 9 în clasamentul live, dar nu va fi sigură de această poziție decât după disputarea sferturilor de finală, deoarece toate jucătoarele de pe locurile 10-12 (Johanna Konta, Serena Williams și Qang Wang) sunt calificate în sferturi, iar o victorie a lor, coroborată cu o înfrângere a Biancăi, le va aduce pe ele peste canadianca de origine română. Oricum cert este că la finalul turneului american, Bianca Andreescu va ocupa din nou un ”cel mai bun loc din carieră”, urmând să-și depășească vechiul record – poziția a 14-a.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1