Bianca Andreescu joacă în semifinale la US Open 2019 și e sigură de prezența în Top 10

Ultima actualizare:

    Bianca AndreescuFOTO: Guliver/ Gettyimages
Bianca AndreescuFOTO: Guliver/ Gettyimages

Bianca Andreescu își continuă visul la US Open. Ea a ajuns în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam și a egalat un record vechi de 10 ani.

În sferturi, Bianca Andreescu a învins-o cu 3-6, 6-2, 6-3 pe belgianca Elise Mertens, devenind cea mai tânără semifinalistă la US Open din 2009, când performanța era reușită de Caroline Wozniacki. Bianca are doar 19 ani, dar tot viitorul în față, iar prima parte a acestui viitor s-a consumat aseară, după închiderea ediției, când a jucat în semifinale contra elvețiencei Belinda Bencic. ”M-am antrenat cu ea o dată, la Toronto. Am descoperit că lovește mingea foarte devreme. Îi place să fie agresivă, are un serviciu foarte bun. De asemenea, se mișcă foarte bine. Așa că voi face tot ce pot să mă concentrez pe ceea ce am eu de făcut”, a afirmat Andreescu despre partidă.

Chiar dacă nu are decât 19 ani, Bianca e o jucătoare care știe exact ce vrea de la tenis. ”A fost nevoie de foarte multă muncă pentru a ajunge aici. Pasiunea a existat mereu, chiar și în momentele grele am încercat să îmi păstrez optimismul. Cred că oricine ar fi șocat să ajungă în semifinalele unui Grand Slam, deoarece toți visăm la acest moment încă de când am pus pentru prima dată mâna pe rachetă. În mod cert am luptat din greu pentru a ajunge în acest moment. Cred că merit să fiu aici și sper să pot merge până la final”, a mai afirmat jucătoarea canadiană de origine română.

Pentru Andreescu, aceasta a fost a 11-a victorie consecutivă, venind după parcursul perfect de la Toronto, unde a cucerit trofeul. A fost al doilea ei mare titlu de anul acesta, după ce s-a impus și la Indian Wells. În urma calificării în semifinale, Bianca Andreescu a devenit sigură de intrarea, de luni, în Top 10. Ea ocupă acum poziția a noua în clasamentul live, dar va trece pe 8 dacă o învinge pe Bencic. Dacă pierde, iar Serena Williams, care acum e pe 10 în ierarhia live, ajunge în finală, atunci Bianca va ocupa locul 10 de luni, pentru că va fi depășită de fostul lider WTA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net