Bianca Andreescu a învins-o din nou pe Kerber

01-andreescu-bianca-miami-gettyimages-1137875299.jpg

Bianca Andreescu impresionează prin loviturile sale
Bianca Andreescu impresionează prin loviturile sale
Foto: Guliver / GettyImages

Bianca Andreescu a învins-o (6-4, 4-6, 6-1) pe Angelique Kerber, numărul 4 mondial, pentru a doua oară într-o săptămână

Canadianca de origine română a scos-o din sărite pe nemțoaică. Ești cea mai melodramatică jucătoare din circuit!”, i-a spus Kerber după meciul de la Miami.
Bianca Andreescu (18 ani) își continuă seria succeselor în turneele WTA, bifând victoria cu numărul 29 din 2019. Iar ultima sa ”victimă”, Kerber, este învinsa ei din finala de la Indian Wells, acum o săptămână. Firește că nemțoaica n-a digerat prea bine acest eșec, reproșându-i Bincăi faptul că a apelat la fizioterapeut în două rânduri. Și insinuând că astfel a încercat să o scoată din ritm. Rugată să comenteze acest reproș, la conferința de presă, Andreescu a evitat cu diplomație, spunând că nu a auzit ceea ce i-a spus Kerber. ”Prefer să mă concentrez pe jocul meu”, a concluzionat Bianca.
Rezultatele și maniera de joc a nord-americancei au fost elogiate de ziariștii prezenți la Miami. ”Se spune că continuarea unui film nu poate fi niciodată mai bună decât prima parte din serie. Meciul dintre Andreescu și Kerber dovedește că există excepții. La șase zile după confruntarea lor de la Indian Wells cele două jucătoare au făcut din nou spectacol”, se scrie pe site-ul oficial al WTA. Iar specialiștii sportului alb se întreabă cine o poate opri pe jucătoarea din Canada... Deocamdată, grație ultimei sale victorii, Bianca a săltat un loc în clasamentul WTA, fiind acum pe 23.  
În optimile de finală, Andreescu o va întâlni pe estona Anett Kontaveit, care este favorita cu numărul 21 la turneul din Florida.

A ajutat-o, indirect, și pe Simona Halep

Eliminând-o pe Kerber, Bianca Andreescu a ajutat-o, indirect, și pe Simona Halep. În sensul că a scos din lupta pentru titlu, la Miami, o jucătoare cu care constănțeanca își dispută întâietatea în lume. Acum, pentru a redeveni lider mondial, e necesar ca Halep să ajungă în finală, iar Petra Kvitova să se oprească în semifinale (jucătoarea cehă o întâlnește, în optimi de finală, pe franțuzoaica Garcia). Actuală deținătoare a locului 1 mondial, japoneza Naomi Osaka a pierdut (4-6, 7-6/4, 6-3) în turul 3, cu Su-Wei Hsieh din Taipei (27 WTA). Participantă și la dublu, alături de Goerges, Halep a trecut (4-6, 6-1, 10-6) în primul tur de perechea cap de serie numărul 2, Timea Babos (Ungaria) / Kristina Mladenovic (Franţa).

Loading...

Citește și