Bianca Andreescu a câștigat Rogers Cup prin abandonul Serenei Williams

bianca-andreescu-toronto-gettyimages-1161065692m.jpg

Bianca Andreescu a fost încurajată și de fani români din Toronto
Bianca Andreescu a fost încurajată și de fani români din Toronto
Foto: Guliver / GettyImages

Prima dispută dintre Bianca Andreescu și Serena Williams s-a încheiat după numai 19 minute! Condusă cu 3-1 în primul set, americanca a anunțat că abandonează din cauza unor probleme la spate.

Apoi, cu lacrimi în ochi, Serena i-a transmis succes jucătoarei canadiene care a venit lângă ea, la marginea terenului.  "Îmi pare rău că nu am putut juca astazi. Am încercat să joc, însă nu am putut... Bianca, ești o superfată. A fost un an dificil, dar trebuie să mergem înainte", a spus Serena la festivitatea de premiere. 

Sub privirile părinților ei, Bianca a declarat după ce a primit trofeul cucerit anul trecut de Simona Halep:  "Nu mă așteptam să câștig așa... Ești o mare campioană, Serena! Te-am văzut de atâtea ori jucând. Ești o campioană și pe teren, și în afara lui. Nu prea am cuvinte... Sunt prima canadiancă ajunsă în finală, aici, și care și câștigă din 1969. Am avut câteva momente grele în ultimele două luni. Mi-am propus să nu renunț. Provocarea mea era să joc... Sunt chiar binecuvantată acum. Așa mă simt. Mulțumesc publicului care m-a ajutat atât de mult. Și părintilor mei, fără de care nu aș fi putut ajunge unde sunt acum".

Grație acestei victorii, Bianca urcă pe locul 14 în clasamentul WTA. Iar Serena Williams eșuează în tentativa de a cuceri al 73-lea titlu WTA (are 95 de finale). 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1