Begu e în sferturi la Charleston şi se va duela cu Kerber, favorita 1

19-sport-1begu.jpg

Irina Begu trece printr-o perioadă foarte bună a carierei sale, dar diseară are un meci foarte greu cu numărul 2 mondial şi deţinătoarea trofeului
Foto: Mediafax

Irina Begu a fost accidentată o bună perioadă în acest start de 2016, dar acum a revenit şi pare în formă maximă. După jocuri bune la Miami şi Indian Wells, românca s-a descătuşat pe zgura de la Charleston.

Begu a pornit competiţia ca favorită numărul 13 şi a trecut după meciuri admirabile, toate în trei seturi, de jucătoarea din Franţa, Caroline Garcia, de americanca Bethanie Matek-Sands, iar noaptea trecută de Monia Puig, din Puerto Rico, atingând sferturile de finală. Diseară, Irina va avea însă un meci infernal în faţa nemţaicei Angelique Kerber, favorita numărul 1 a turneului şi număr 2 mondial în clasamentul WTA. Begu are însă un istoric bun cu Kerber, scorul la general între cele două jucătoare fiind 2-2. Ultima dată, pe zgura de la Roma, din 2015, a câştigat Begu, scor 6-3, 6-3, dar ironia sorţii face ca românca să fi fost eliminată anul trecut la Charleston chiar de Kerber şi tot în sferturi, cum se vor întâlni diseară. Să sperăm că de această dată, Begu va merge în semifinale, unde ar da peste învingătoarea meciului Kasatkina - Stephens. Kerber este însă deţinătoarea trofeului şi doreşte să-şi apere punctele, astfel încât să nu rişte să-şi piardă locul 2 în faţa polonezei Radwanska, aflată destul de aproape, pe locul 3.

Pentru accederea în sferturi, Begu, numărul 34 WTA, şi-a asigurat 17.280 de dolari şi 100 de puncte WTA.

 

Loading...

Citește și

  • Conducătorii WTA au analizat scandalul iscat la meciul de tenis Irina Begu - Caroline Garcia disputat la turneul de la Charleston, franţuzoaica fiind acuzată că i-a adus jigniri grave româncei pe parcursul întâlnirii. "Nu-mi vine să cred că mă bate o ţigancă de rahat", ar fi spus Garcia, conform unor siteuri de specialitate, care au surprins vorbele sportivei.

  • Irina Begu

    Irina Camelia Begu a scris pe pagina oficială de Facebook că nu a auzit şi nici nu a văzut vreo înregistrare care să certifice faptul că sportiva franceză Caroline Garcia ar fi făcut remarce rasiste la adresa ei, în partida din prima manşă a turneului de la Charleston.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1