Bătaie în trei pentru primul loc

Ultima actualizare:

    Serena Williams, numărul 1 mondial, a cucerit în acest an titlul la WimbledonFoto: Guliver/ GettyImages
Serena Williams, numărul 1 mondial, a cucerit în acest an titlul la WimbledonFoto: Guliver/ GettyImages

Programat începând de luni, US Open este un turneu foarte important din punct de vedere al numelui viitorului lider WTA. Trei fete au şanse reale să termine turneul de Grand Slam pe primul loc în clasament. Culmea, sunt exact cele trei câştigătoare din acest an ale turneelor de Mare Şlem.

Serena Williams, Angelique Kerber şi Garbine Muguruza sunt cele trei jucătoare care au şanse pentru a deveni sau a rămâne lider mondial. Iată, pe scurt, care sunt scenariile pentru ca una dintre ele să treacă pe primul loc după US Open. 


    Fotografii: Guliver/ GettyImages
Fotografii: Guliver/ GettyImages

Serena Williams, care a fost desemnată cap de serie numărul 1, depinde doar de ea să continue pe primul loc după US Open. Concret, dacă va cuceri titlul, actuala campioană de la Wimbledon va fi în continuare lider mondial indiferent de rezultatul celorlalte adversare. În rest, e obligată să ajungă mereu într-o fază mai avansată decât Angelique Kerber pentru a nu fi depăşită de nemţoaică. Totuşi, dacă Serena va fi eliminată până în semifinale, fază pe care a atins-o anul trecut, atunci Kerber va deveni lider mondial indiferent de faza în care va ajunge nemţoaica.

În ceea ce o priveşte pe Angelique Kerber, actualul număr doi în lume poate ajunge lider mondial cel mai uşor dacă Serena Williams va fi eliminată până în semifinale. Campioana din acest an de la Australian Open mai are şanse să scrie istorie şi dacă se va confrunta cu americanca în finală. Pentru aceasta, ea e obligată să câştige titlul, aşa cum a focut şi în iarnă, la Melbourne. 

Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, actualul număr 3 mondial, are nevoie de o aranjare perfectă a planetelor pentru a urca pe primul loc. Campioană în acest an la Roland Garros, iberica e obligată să cucerească titlul, iar Kerber să nu fie adversara ei din finală... Muguruza ar mai avea o opţiune de a ajunge pe primul loc, dar ar trebui să se întâmple mari surprize pentru asta. Ea ar putea deveni lider mondial şi dacă joacă finala, cu condiţia ca Serena Williams să se oprească cel mai târziu în semifinale, iar Kerber în optimile de finală.

Duel românesc la US Open

Ana Bogdan și Sorana Cîrstea vor fi adversare în primul tur la US Open. Pe tabloul principal avem 6 românce.

Ana Bogdan s-a calificat în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Ea a reușit să o învingă în meciul decisiv din calificările de la US Open, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2, pe sportiva canadiană Francoise Abanda. În primul tur, Ana va juca împotriva unei românce, Sorana Cîrstea. Va fi prima confruntare între cele două, învingătoarea putând întâlni, în turul secund, o altă compatrioată, pe Monica Niculescu. Aceasta joacă în prima manșă împotriva favorite 18, cehoaica Barbora Strykova. Pe tabloul principal de la US Open le mai avem pe Simona Halep, care e cap de serie 5 și joacă în prima manșă cu Flipkens, pe Irina Begu, care e favorită 21 și o va întâlni pe Tsurenko, și pe Patricia Țig, care va juca împotriva lui Siegemund.

S-a accidentat Mergea

Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice în proba de dublu, alături de Horia Tecău, Florin Mergea s-a accidentat și va lipsi de la US Open. Jucătorul român s-a accidentat la un picior. Nu e ceva grav – o inflamație a oaselor sesamoide, pentru cunoscători -, dar durerile sunt mari și nu putea participa la turneul american. Medicii ATP au ajuns la concluzia că e o suprasolicitare a piciorului și de aceea a apărut respectiva accidentare, recomandându-i repaus total timp de două săptămâni, urmate de încă trei săptămâni de recuperare. Astfel, Florin Mergea nu va putea participa la US Open şi nici la turneele asiatice programate ulterior. El va reveni în circuit în octombrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net