Ambasada Franţei: ”Caricatura nu reprezintă sentimentul opiniei publice franceze”

Ultima actualizare:

    Caricatura din Charlie Hebdo
Caricatura din Charlie Hebdo

La solicitarea News.ro, Ambasadorului Franţei în România, Michele Ramis, a precizat că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

Apariția unei caricaturi în ultimul număr al săptămânalului francez de satiră ”Charlie Hebdo” a dat naștere la tot felul de comentarii în contexul în care aceasta era însoțită de textul: "O româncă câştigă Roland Garros-ul” și "Fier vechi, fier vechi". 

Ambasadorul Franței la București a transmis următorul mesaj: "Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte de deschiderea Sezonului România - Franţa. Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze".

Imaginea cu caricatura publicată de ”Charlie Hebdo” a fost preluată pe contul de Facebook al lui Dan Alexe, jurnalist, realizator de filme documentare şi scriitor stabilit în Belgia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net