Alarmă falsă. Frigul a făcut ca Simona Halep să acuze dureri la spate

halep-simona-epa-efe-h_56667381.jpg

Simona Halep spune că îi place în Australia, țara natală  a antrenorului Darren Cahill
Simona Halep spune că îi place în Australia, țara natală a antrenorului Darren Cahill
Foto: EPA-EFE

Afectată de dureri în zona lombară, la meciul cu Alexandrova, Simona Halep (29 de ani) a anunțat că e gata să debuteze la Australian Open. Constănțeanca va juca mâine (luni, 8 februarie), în jurul orei 10.00, cu australianca Lizette Cabrera (140 WTA), beneficiară a unui wild card.

Aflată pe locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, Simona Halep bifează astfel a 11-a participare la turneul de grand slam găzduit de Melbourne, unul în care a disputat o finală, în 2018. "Nu am jucat niciodată cu Cabrera, însă mereu e greu în primul tur", a spus românca în obișnuita conferință de presă de dinaintea turneului de la antipozi. Totodată, Halep a dat asigurări că a depășit problemele de sănătatea cu care s-a confruntat vineri, la partida cu Ekaterina Alexandrova: ”Mi-a fost greu puţin din cauza aerului condiţionat.  Am simţit dureri în zona lombară, iar muşchiul a fost puţin blocat, dar am urmat un tratament şi mă simt mai bine acum. Nu e nimic periculos. M-am obişnuit deja cu durerea pentru că se întâmplă când îmi este frig. Am avut aceeaşi durere anul trecut, la Roland Garros. Aşa că nu sunt foarte îngrijorată, dar am grijă de această durere", a spus Halep.
Campioana s-a referit, totodată, și la întrecerea de la antipozi: "De fiecare dată când vin aici mă gândesc la meciurile trecute, dar nu prea vreau să pun presiune pe mine. Sunt concentrată la ce am de făcut, dar nu prea mă gândesc la ce şanse am. E greu să stai 14 zile în carantină. Să stai în hotel şi să vezi doar terenul de tenis. Ai nevoie să ieşi. Eram obişnuiţi să ieşim seara, să mâncăm la restaurant şi a fost greu să stai să aştepţi în fiecare zi cutia cu mâncare în cameră. Am avut timp să ne obişnuim cu fusul orar, cu Australia. Nu e uşor când vii din Europa", a concluzionat Halep, care va participa și în proba de dublu de la AO, alături de Charlotte Kempenaers-Pocz, o australiancă de 16 ani fără clasament!
Tot mâine,  însă în jurul orei 7.00 (ora României) se vor disputa partidele Mihaela Buzărnescu (138 WTA) - Bianca Andreescu (Canada, 8 WTA) și Patricia Ţig (56 WTA) şi Sorana Cîrstea  (72 WTA), în timp ce confruntarea dintre Irina Begu (79 WTA) și Nina Stojanovici (Serbia, 100 WTA) se va desfășura la noapte, de la ora 02.00. În ceea ce o privește pe Sorana Cîrstea, jucătoarea a avut o izbucnire nervoasă în meciul pierdut (3-6, 1-6) cu americanca Ann Li (20 de ani, 99 WTA), din „sferturile” Grampians Trophy. Ea a strigat la antrenorul său, Adrian Cruciat, care era în tribună: „Taci din gură! Taci! Taci din gură!”.

Loading...