Ajutor financiar pentru jucătorii de tenis mai slab clasați

djokovic-nadal-federer-gettyimages-177593733.jpg

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer și-au unit forțele pentru a-i ajuta financiar pe jucătorii de tenis mai slab clasați
Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer și-au unit forțele pentru a-i ajuta financiar pe jucătorii de tenis mai slab clasați
Foto: Guliver / GettyImages

Mai multe organisme ale tenisului (ITF, ATP, WTA) au confirmat crearea unui fond de susținere a jucătorilor și jucătoarelor cu o poziție mai slabă în clasamentul mondial. Ideea a fost lansată săptămâna trecută de Novak Djokovic, Roger Federer și Rafa Nadal.

Potrivit ziaristului Christopher Clarey de la New York Times, organizatorii turneelor de grand slam (Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon și US Open), forul mondial și cele două organizații profesioniste ale sportului alb vor strânge circa 6 milioane de dolari. De asemene, jucătorii aflați în Top 100 vor contribui și ei financiar. Având susținerea lui Roger Federer și Rafael Nadal, Novak Djokovic a adresat o scrisoare jucătorilor din circuitul ATP. ”Primii 250 de jucători au disputat cel puțin calificări la Open-ul Australiei, anul acesta, ceea ce le garantează o sumă de bani decentă. De la locul 250 în jos se desfășoară o veritabilă luptă financiară. Cred că trebuie să ne unim pentru a-i ajuta pe acești jucători. Mulți dintre ei intenționează să părăsească tenisul profesionist fiindcă ei nu pot supraviețui financiar. Din nefericire, sunt mulți jucători în acest grup al celor între locurile 250 și 700 care nu sunt susținuți de federații și nu au nici sponsori”. 

După ce a discutat cu Federer și cu Nadal, sârbul a spus: ”S-a propus un model de finanțare, însă ar fi dur să punem presiune pe jucători pentru a dona”. În principiu, sumele donate ar fi următoarele: 30.000 de dolari pentru ocupanții locurilor 1-5 în ierarhia mondială, 20.000 de dolari - locurile 6-10, 15.000 dolari - locurile 11-20, 10.000 dolari - locurile 21-50 și 5.000 dolari - locurile 51-100.

Loading...