9 secrete ale Mihaelei Buzărnescu, campioana de la San Jose

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzarnescu, cu trofeul cucerit la San JoseFOTO: Facebook
Mihaela Buzarnescu, cu trofeul cucerit la San JoseFOTO: Facebook

Mihaela Buzărnescu a reuşit să-şi vadă visul cu ochii: a cucerit primul titlu WTA din carieră. Ea a învins-o în finala de la San Jose, cu scorul de 6-1, 6-0 pe grecoaica Maria Sakkari, victorie care o a adus-o pe locul 20 WTA începând de ieri. Click! vă prezintă 9 lucruri mai puţin cunoscute despre jucătoarea noastră, care şi-a trecut în cont primul trofeu Premier.

1. S-a retras din tenis trei ani. Mihaela Buzărnescu are 30 de ani şi, în timpul junioratului, a fost considerată o reală speranţă a tenisului românesc. Din păcate, în 2013 şi 2015 a suferit două accidentări foarte grave la genunchi şi nimeni nu îi mai dădea vreo şansă să joace tenis. De aceea s-a şi retras, devenind antrenoare şi dând lecţii de tenis în Herăstrău. Ea a fost, pentru o perioadă, şi antrenoarea echipei României Under 16, atunci când l-a înlocuit pe Răzvan Sabău.

2. A jucat 3 finale în 2018. Mihaela Buzărnescu a explodat anul acesta în circuitul WTA. Ea a jucat trei finale, cucerind titlul la San Jose, în weekend-ul trecut. A fost învinsă în meciurile decisive de la Hobart şi Praga. Mai mult, la alte trei turnee WTA a disputat semifinalele. De altfel, adunând meciurile de simplu şi de dublu jucate anul acestea, ea a evoluat în peste 100 de meciuri oficiale în 2018.

3. Este doctor în Educaţie Fizică şi Sport. Mihaela a reuşit să transforme cei trei ani de agonie ai retragerii în ani de succes. Aceea a fost perioada în care şi-a continuat studiile şi şi-a luat doctoratul în educaţie fizică şi sport.

4. A devenit milionară din tenis. Rezultatele foarte bune din acest an i-au dus şi o grămadă de bani. După ce până la începutul acestui an obţinuse din premii 376.817 dolari, anul acesta şi-a adăugat în conturi suma de 987.029 dolari, depîşind, deci, milionul de dolari câştigat în carieră. Şi cifra va creşte cu alte câteva sute de mii de dolari până la finalul sezonului.

5. A cucerit titlul la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu a fost una dintre cele mai valoroase junioare din lume. Ea a ocupat locul 4 în clasamentul mondial, iar în 2006 a avut cel mai mare succes: a cucerit titlul de dublu la Roland Garros. Parteneră i-a fost Raluca Olaru.

6. E antrenată de tatăl ei. Antrenorul Monicăi Buzărnescu este chiar tatăl ei, Mihai. Acesta e profesor de tenis la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti. Acum, ea mai are şi un al doilea antrenor, care o mai însoţeşte la turnee.

7. Este pe locul 30 la dublu. Mihaela este şi o foarte bună jucătoare de dublu. Ea ocupă locul 30 în clasamentul mondial, după ce anul acesta a disputat trei finale, la Praga, Nottingham şi Strasbourg. A câştigat una, pe cea din Franţa, unde a făcut pereche cu Raluca Olaru.

8. A urcat 500 de locuri într-un an. Buzărnescu este autoarea unuia dintre cele mai mari salturi din istoria tenisului feminin. La începutul anului 2017 ocupa locul 540 în clasamentul mondial, pentru ca pe 15 ianuaruie 2018 să se claseze pe locul 44 în lume. Iar ascensiunea ei este continuă de atunci.

9. A zecea româncă învingătoare în WTA. Victoria de la San Jose a inclus-o pe Mihaela în grupul restrâns al jucătoarelor de tenis din România care au reuşit să câştige un trofeu WTA. Cu un titlu de simplu, Mihaela Buzărnescu este la egalitate cu Sorana Cîrstea. Ele sunt devansate de Alexandra Dulgheru şi de Mariana Simionescu, ambele cu câte două. Cu trei trofee câştigate este Monica Niculescu, în vreme ce grupul tenismenelor cu 4 titluri este cel mai mare: Irina Spîrlea, Irina Begu şi Ruxandra Dragomir. Virginia Ruzici are 12 trofee, iar Simona Halep 17.

Ascensiunea Mihaelei

6 august 2018: prima dată în Top 20 (20 WTA)

15 ianuarie 2018: prima dată în Top 50 (44 WTA)

16 octombrie 2017: prima dată în Top 100 (89 WTA)

9 ianuarie 2017: locul 541 WTA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net