5 semne bune pentru Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a învins-o pe Katerina SiniakovaFOTO: Guliver/ GettyImage
Simona Halep a învins-o pe Katerina SiniakovaFOTO: Guliver/ GettyImage

Cu o săptămână înainte de Australian Open, tenismena noastră are motive întemeiate să câştige primul ei titlu de Mare Şlem.

Dubla victorie a Simonei Halep la Shenzhen trece deja în plan secund, toate gândurile liderei mondiale îndreptându-se acum spre Australian Open. Contextul e unul extrem de favorabil pentru ca românca să spargă gheaţa şi să-şi treacă în cont un Grand Slam.

La 26 de ani, Simona e una dintre cele cinci jucătoare din istorie (alături de Jankovic, Safina, Wozniacki şi Pliskova) care au ajuns pe locul 1 în lume în ierarhia WTA, dar n-au în palmares nici un trofeu major. „Este visul meu în acest an să câştig un turneu de Mare Şlem”, a mărturisit Halep după succesul de la Shenzhen. Prima ocazie bate la uşă, Australian Open urmând să debuteze lunea care vine. Din fericire, avem câteva semnale pozitive care o pot duce pe Simona Halep spre mult râvnitul titlu de Grand Slam.

*Presiunea numărului 1 nu există. Cel puţin deocamdată, constănţeanca nu simte acea crispare care apare de obicei în rândul sportivilor atunci când ajung în frunte. Dimpotrivă, aşa cum s-a văzut la Shenzhen, Simona Halep se hrăneşte din această postură de lideră mondială şi afişează la fiecare meci o atitudine de mare campioană, fiind conştientă de propria valoare.

*Serviciul s-a îmbunătăţit. Forţa mingilor trimise din serviciu a fost până acum principala slăbiciune a Simonei Halep. La Shenzhen, jucătoarea noastră ne-a arătat însă o îmbunătăţire la acest capitol, în special pe al doilea serviciu, care era extrem de vulnerabil. De exemplu, în finala cu Siniakova, Halep a avut un procentaj de 65 la sută la mingile câştigate pe al doilea serviciu.

*Serena Williams nu participă. Orice discuţie privind şansele la câştigarea unui mare trofeu trebuie să ţină cont şi de adversarele posibile. Astfel, decizia Serenei Williams de a nu participa la Australian Open 2018 (la câteva luni după ce a născut) n-are decât s-o bucure pe Halep. „Pot juca, dar nu vreau”, a ţinut să declare americanca, semn că revenirea ei în circuit se apropie.

*Celelalte mari rivale şchioapătă. Primele turnee din 2018 ne-au oferit o imagine de ansamblu asupra formei în care se află tenismenele de top după două luni de vacanţă. În primul rând, notabilă e fragilitatea fizică a Garbinei Muguruza, răpusă de crampe la Brisbane. La fel, britanica Johanna Konta şi franţuzoaica Garcia s-au retras de la acelaşi turneu din motive medicale. De asemenea, remarcabilă e forma slabă a letonei Ostapenko, eliminată în primul tur la ambele turnee la care a luat parte. La polul opus, Wozniacki şi Svitolina au confirmat aşteptările, în timp ce Venus Williams e încă o necunoscută, ea debutând în 2018 abia în această săptămână.

*Nu va fi caniculă la Melbourne. În fiecare an, căldura sufocantă din Australia reprezintă un adversar invizibil pentru tenismeni. Chiar dacă în aceste zile e un val de caniculă la Antipozi, prognoza pentru următoarele trei săptămâni e una favorabilă, cu temperaturi maxime în jurul a 30 de grade Celsius.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net