5 scenarii privind viitorul sportiv al Simonei Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a acuzat dureri de spate în ChinaFoto: EPA - EFE
Simona Halep a acuzat dureri de spate în ChinaFoto: EPA - EFE

Liderul mondial la zi, Simona Halep a fost nevoită să ia o pauză forțată după ce s-a descoperit că suferă de hernie de disc. Există mai multe variante în care ea poate reveni în circuit

Problemele de sănătate cu care s-a confruntat Simona Halep în ultimul timp au stârnit îngrijorare în rândul fanilor ei. Anunțul făcut de sportivă, deunăzi, a dat naștere la tot felul de speculații, iar constănțeanca a revenit spunând că nu se pune problema unei intervenții chirurgicale. Iată 5 scenarii legate de viitorul sportiv al Simonei Halep:

1. Revine la Turneul Campioanelor și păstrează poziția de lider mondial

Cea mai fericită situație ar fi ca românca să se refacă prin ”exerciții și fizioterapie”, după cum a mărturisit atunci când a respins ideea intervenției chirurgicale, astfel încât ea să poată participa la Turneul Campioanelor, programat între 21 și 28 octombrie. Iar acolo să-și păstreze poziția de lider mondial fie prin performanța sa, fie ajutată de jocul rezultatelor. 

2. Participă la Singapore, abandonează și pierde locul 1 mondial

Un scenariu mai puțin plăcut ar fi ca Simona să participe la întrecerea din Singapore. Să forețeze revenirea și să acuze din nou dureri la spate. Implicit o imposibilitate de a mai juca. În acest caz, ea ar putea pierde locul 1 mondial, însă riscul este destul de mic în contextul în care doar Angelique Kerber îi poate amenința poziția. Mai grav ar fi ca prin revenirea precipitată să-și agraveze problemele de sănătate.  

3. Nu e prezentă la Turneul Campioanelor, dar își revine până la Australian Open

O altă posibilitate ar fi ca Halep să-și amâne revenirea pe teren pentru începutul anului 2019. Ceea ce ar însemna că ea n-ar evolua la Turneul Campioanelor chiar și cu riscul de a nu mai fi pe locul 1 în ierarhia WTA. Astfel ea și-ar mări perioada de odihnă până la Australian Open, turneul la care a jucat finala în ianuarie trecut și unde are de apărat 2.000 de puncte. De altfel, într-o intervenție la Prosport Live Ilie Năstase a declarat că Simona ar trebui să renunțe la Turneul Campioanelor. ” Mi s-a întâmplat și mie. Am făcut ruptură de ligamente. M-am dus la doctor și mi-a spus să stau șase luni. Nu am stat. Am revenit și după am mai stat șase luni. Dacă tragi de tine, se întâmplă și treaba asta”, a spus campionul tenisului.

4. Ratează Turneul Campioanelor și revine în circuit după Australian Open

Cum hernia de disc este o afecțiune complicată, evoluția ei ținând de mai mulți factori, e posibil ca Simona să lipsească de pe teren și la Australian Open. Cum ea s-a confruntat și cu alte probleme de sănătate în 2018 (la picioare), o pauză ceva mai mare nu i-ar prinde deloc rău. Mai cu seamă că românca și-a atins cele două obiective majore ale sale: să fie numărul 1 mondial și să câștige un turneu de Grand Slam. Mai mult decât atât, o pauză i-ar face bine și în contextul viitorului ei obiectiv, și anume clasarea pe podiumul olimpic la Tokyo, în 2020. 

5. Se operează și e obligată să ia o pauză mult mai îndelungată

Cel mai negru scenariu este acela respins de Simona. Și anume ca ea să ajungă sub bisturiu... Situația aceasta s-a mai întâlnit în tenisul mondial. Andy Murray, de pildă, a fost nevoit să recurgă la operație tot din cauza unor dureri la spate. Iar apoi scoțianul a avut nevoie de câteva luni pentru a reveni pe teren.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net