5 lucruri despre Dragoș Dima, campionul challenger-ului de la Sibiu

Ultima actualizare:

    Dragos Dima, in actiune la SibiuFoto: Facebook
Dragos Dima, in actiune la SibiuFoto: Facebook

Când vorbești despre tenisul masculin românesc la simplu, singurul nume cunoscut de fani este cel al lui Marius Copil. Iată însă că secondantul lui în clasamentul ATP, Dragoș Dima, a obținut întâiul rezultat mare din carieră: a cucerit primul titlu la un challenger de 43.000 de euro. Click! vă prezintă 5 lucruri despre jucătorul de 26 de ani.

A ajuns pe cel mai bun loc al carierei. În urma victoriei cu 6-3, 6-2 obținute în fața olandezului Jelle Sels, Dragoș Dima a primit 80 de puncte, cu care a urcat 115 locuri, până pe 279 ATP. E cea mai bună poziție ocupată vreodată.

Nu are 100.000 de dolari câștigați. Cei 6.100 de dolari primiți în urma victoriei de la Sibiu reprezintă cel mai mare premiu câștigat de Dima. El a adunat anul acesta 22.827 dolari și a ajuns la un total în carieră de 83.401 dolari. Acest lucru deoarece până acum a jucat doar la turnee mici, futures, iar succesul de la Sibiu e primul din carieră obținut la un challenger.

A început tenisul la 7 ani. Acum în vârstă de 26 de ani, Dragoș practică tenisul de aproape 20 de ani. ”M-am apucat să joc la şapte ani. Tatăl meu avea nişte rachete vechi şi s-a plicitisit de cât jucam în sufragerie, la perete. S-a hotărât să mă dea la tenis, să iau ore de tenis”, a declarat el într-un interviu pentru Prosport.ro.

Are antrenori celebri. De puțin timp, Dragoș Dima este antrenat de cuplul de tehnicieni Artemon Apostu Efremov – Adrian Cruciat, care au pregătit-o în ultimii ani pe Irina Begu.

A jucat și în NCAA. În 2012, după ce a terminat liceul, Dragoș Dima a jucat și în campionatul universitar nord-american (NCAA). El a evoluat pentru Universitatea din Cornell, dar pentru o scurtă perioadă, revenind acasă după aproape jumătate de an.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net