3 secrete ale revenirii Soranei Cîrstea

Ultima actualizare:

    Într-o lună, tenismena româncă a urcat 100 de locuri în clasamentFoto: GettyImages
Într-o lună, tenismena româncă a urcat 100 de locuri în clasamentFoto: GettyImages

Sorana Cîrstea a pus capăt unui parcurs remarcabil în Brazilia: 15 victorii în 18 meciuri, ceea ce nu e la îndemâna multor jucătoare. Prin calificarea în semifinalele de la Sao Paulo, Sorana a reuşit să crească în clasament cu aproape 100 de locuri de la începutul anului, iar din 7 martie va reveni în Top 150 WTA.

Click! vă prezintă trei secrete ale unei reveniri de senzaţie în tenisul feminin.

  • Joacă fără probleme medicale. După un an şi jumătate în care a fost chinuită de accidentări la umăr – în cea mai mare parte - şi la picior (şi-a rupt degetul mare de la dreptul chiar la ultimul antrenament de dinaintea plecării spre Luxemburg), Sorana poate evolua acum la capacitate fizică maximă. Ea nu mai simte dureri şi îşi poate vedea liniştită de antrenamente şi de joc.
  • A renunţat la antrenorii străini. Dacă anul trecut pe vremea aceasta era antrenată de argentinianul Juan Pablo Guzman, din vara trecută, Sorana a revenit la tehnicienii români. E antrenată de Marius Comănescu, iar în echipă sunt doar compatrioţi, iar acest lucru se vede în ultimele rezultate.
  • Şi-a alcătuit programul perfect. Chiar dacă în august 2013 ajungea pe locul 21 în lume, Sorana a avut maturitatea necesară de a nu se culca pe laurii trecutului glorios. Ea a înţeles la timp că pentru a reveni în Top trebuie să câştige mai întâi încredere şi puncte la turneele mici, aşa că a jucat trei turnee de 25.000 de dolari, acolo unde a câştigat un titlu (Bertioga), a jucat o finală (Guaruja) şi o semifinală (Sao Paulo). A primit wild-card la turneul WTA de la Rio de Janeiro, la care a ajuns în semifinale. S-au strâns 15 victorii şi doar trei înfrângeri, punctele acumulate permiţându-i să ocupe, din 7 martie 2016, un loc între primele 150 de jucătoare ale lumii. Nu e rău pentru o jucătoare care a început anul pe 244. Programul a fost făcut perfect, pentru că toate aceste turnee au avut loc pe zgură, deci ea poate spune că este deja acomodată cu suprafaţa pe care se vor juca toate turneele din aprilie încolo. Iar revenirea în Top 100 WTA pare doar o chestiune de timp.

Rezultatele Soranei în 2016 

  • Un titlu: Bertioga (25.000 $)
  • O finală: Guaruja (25.000 $)
  • Două semifinale: Rio de Janeiro (250.000 $) şi Sao Paulo (25.000 $)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net