3 motive pentru care Simona Halep nu mai joacă nimic

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep are un început de an catastrofal, cu doar două meciuri câştigate în circuitul WTA. În schimb, românca a părăsit cele mai importante turnee de până acum (Australian Open, Dubai şi Doha) după prima partidă disputată. Care ar putea fi motivele acestei căderi inexplicabile din jocul Simonei?

Relaţia la distanţă cu antrenorul Cahill

Numirea lui Darren Cahill ca antrenor personal ar fi trebuit să aducă un plus în jocul Simonei. Experienţa australianului i-ar fi fost utilă jucătoarei nostre în momentele dificile pe care le-a avut în meciurile pierdute cu Shuai Zhang (la Australian Open), Ana Ivanovic (la Dubai) şi Elena Vesnina (la Doha). Darren Cahill n-a avut însă niciodată ocazia să coboare în teren pentru a-i da sfaturi eleveie sale. Dacă la Australian Open nu avea voie să facă acest lucru (e interzis de regulament), Cahill ar fi putut să schimbe jocul lui Halep în partidele de la Dubai şi Doha. Din păcate, antrenorul de 50 de ani n-a însoţit-o pe Simona la aceste turnee.

Joaca de-a operaţia

La acest nivel, orice mică problemă medicală se poate observa în evoluţia jucătoarelor, mai ales în meciurile lungi, de trei seturi, aşa cum a fost cel cu Vesnina. În acest caz, dacă Simona Halep are într-adevăr probleme la nas, n-ar fi trebuit să-şi amâne operaţia de deviaţie de sept. Dacă ar fi făcut-o după Australian Open, atunci ea ar fi revenit cu forţe proaspte la începutul lui martie, pierzând doar turneele de la Doha şi Dubai plus meciul de Fed Cup România – Cehia. Amânarea operaţiei până la vară înseamnă compromiterea şanselor de a fi în formă maximă la cele mai importante turnee din prima jumătate a anului (Indian Wells şi Miami din martie, alături de cele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon).

A uitat să zâmbească

În orice sport, starea interioară şi buna dispoziţie pot face diferenţa în momentele-cheie. Ei bine, Simona Halep s-a transformat într-un “robot” în ultimele două luni, lăsând senzaţia că nu-i mai face plăcere să joace tenis. Şi în meciul cu Vesnina de la Doha, Halep n-a zâmbit deloc pe parcursul meciului, încrâncenarea din ochii ei nefiind de bun augur pentru competiţiile care urmează. De altfel, la un moment dat, Halep a avut o reacţie excesiv de nervoasă la adresa unei persoane din tribune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net