3 motive care au dus la retrogradarea echipei României din Grupa Mondială a Fed Cup

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele meciuri cu ItaliaFOTO: Sportpictures.eu
Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele meciuri cu ItaliaFOTO: Sportpictures.eu

România a retrogradat în divizia secundă a Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. Italia s-a impus la Cluj-Napoca, în fața României, scor 3-1, aruncând echipa noatră cu 7 ani în urmă, atunci când a jucat ultima dată în Grupa Euro-Africană. Click! vă prezintă cauzele acestui eșec.

1. Lipsa jucătoarelor importante. Pentru prima dată de la promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, România nu a avut în componență nici o jucătoare din Top 100. Cepitanul Monica Niculescu a încercat să explice de ce au lipsit cele trei jucătoare din prima sută care ar fi putut juca. Halep, care a promis că vine, a anunțat că e accidentată și nu poate juca. Lucru care nu o împiedică însă să evolueeze săptămâna aceasta la Stuttgart. Begu a refuzat din start convocarea, în timp ce Țig este accidentată și nu-și poate apăra nici titlul la Istanbul.

2. Federația nu a avut puterea de a o convinge pe Jaqueline Cristian. Chiar dacă jucătoarele din Top 100 au refuzat participarea, din echipă a lipsit una dintre cele mai în formă jucătoare românce: Jaqueline Cristian, sfertfinalistă în martie la St. Petersburg. Ocupanta locului 147, ea ar fi refuzat convocarea pentru a participa în calificările de la Istanbul, de care nu a trecut. Federația ar fi trebuit să insiste pentru ca Jaqueline să fie prezentă la Cluj-Napoca, poate chiar să-i asigure cuantumul premiilor în bani pe care le putea câștiga la Istanbul.

3. Absența fanilor. În Fed Cup jucătoare anonime devin eroine. Numai că succesele lor sunt de cele mai multe ori asociate cu prezența fanilor, iar de data aceasta aceștia au fost absenți. Astfel, meciurile au fost ca unele disputate la turnee WTA sau ITF, iar rezultatele nu au mai fost surprinzătoare.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net