1O secrete ale lui Horia Tecău

20-sport-gettyimages-844218878.jpg

Horia Tecău a obţinut cel mai important titlu din 2017
Foto: Guliver/ GettyImages

Horia Tecău a câştigat al doilea său turneu de Mare Şlem, US Open, după un meci senzaţional făcut alături de colegul său, Jean Julien Rojer, în faţa perechii Feliciano Lopez - Marc Lopez. Tecău este al doilea român care obţine trofeul la dublu la US Open, după Ilie Năstase, care s-a impus în proba de dublu în 1975, alături de Jimmy Connors. Click! vă prezintă amănunte inedite şi mai puţin cunoscute din viaţa omului zilei din tenisul românsc, Horia Tecău.

 1. Are origini braşovene. E născut la Braşov, dar a trăit de mic la Constanţa.
 2. A început să joace tenis de la vârsta de 5 ani şi 8 luni. La 14 ani a primit o bursă în SUA şi a încheiat un contract de impresariat cu firma IMG. S-a antrenat în SUA, inclusiv la academia lui Nick Bolletieri.
 3. Până la 7 ani a făcut şi înot. A optat pentru tenis pentru că piscina de la intrarea din Mamaia s-a închis pentru a se face sală de bingo!
 4. Nu este un tip superstiţios. Cu toate acestea, nu pleacă niciodată la vreun turneu fără „Noul Testament“ dăruit de mama lui. Horia este un tip credincios.
 5. În afara tenisului, îi plac fotbalul şi baschetul. De altfel, tatăl lui a jucat baschet la Dinamo în anii ‘70! 
 6. Este fan al formaţiei FC Barcelona. În 2008 şi 2009 s-a antrenat la Barcelona şi a avut chiar ocazia de a merge la câteva meciuri pe Nou Camp. Din ţară, ţine cu Farul.
 7. Ziua perfectă. O zi perfectă pentru constănţean ar fi pe o plajă, la soare, la peste 30˚C, valuri înalte, savurând  un cocktail fără foarte mult alcool.
 8. Are o colecţie de filme. Ca orice jucător de tenis care se respectă, şi Horia are o colecţie de filme. Deseori face schimb cu ceilalţi sportivi. I-a plăcut foarte mult varianta 3D a filmului Avatar, dar nu refuză niciodată seriale de aventuri.
 9. A debutat în modelling. Când a jucat la Chennai, în 2008, a debutat în modelling, alături de Nikolai Davidenko, elveţianul Yves Allegro, partenerul lui de atunci, şi de echipa de Cupa Davis a Indiei: Leander Paes, Prakash Amritraj şi Mahesh Bhupathi. Totul s-a petrecut la petrecerea jucătorilor.
 10. Actorii preferaţi: Penelope Cruz şi Leonardo di Caprio. Formaţiile preferate: 3 Sud Est şi Voltaj. Cântăreţii preferaţi: Adele şi Michel Buble. Parfumul preferat: 212 de la Carolina Herrera.
Loading...

Citește și

 • Jean Julien Rojer și Horia Tecău, fericiți după câștigarea trofeului

  După Ilie Năstase, a venit rândul lui Horia Tecău să facă istorie la US Open. ”Nasty” s-a impus la simplu, în 1972 și la dublu în 1975, alături de Jimmy Connors. Acum, numele lui Tecău se află pe buzele tuturor. Românul și partenerul său olandez Jean Julien Rojer au câștigat turneul de la Flushing Meadows, trecându-și astfel în palmares al patrulea titlu al anului, după trofeele obținute la Dubai, Geneva şi Winston-Salem.

 • Horia Tecău și Jean Julien Roger au câștigat titlul, la dublu, la Australian Open. Este cel de-al doilea titlu de Grand Slam cucerit de cei doi, după ce, în 2015, s-au impus pe iarba de la Wimbledon.