Simona Halep la Miami: românca e în sferturi

Ultima actualizare:

    O nouă victorie obţinută de Simona Halep la MiamiFOTO: AP
O nouă victorie obţinută de Simona Halep la MiamiFOTO: AP

O victorie de pus în ramă obţinută de Simona Halep la Miami. Tenismena noastră s-a calificat în această dimineață în sferturile de finală ale Miami Open după o revenire entuziasmantă în setul secund.

În optimile de finală ale Miami Open, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-3, 7-5 pe italianca Flavia Pennetta - AICI puteți vedea un rezumat al meciului. În setul al doilea, Simona a revenit de la 2-5 la 7-5, dovedind încă o dată că este o jucătoare unică în circuit prin forța ei mentală.

Simona Halep la Miami: Românca a ajuns la 13 victorii consecutive, un record pentru întreg tenisul românesc. Ea a pierdut o singură dată anul acesta în WTA, în sferturile de finală la Australian Open.

Următoarea adversară a Simonei, care e cap de serie numărul 3, va fi americanca Sloane Stephens. Aceasta a învins-o cu scorul de 6-4, 7-6 pe Belinda Bencic. Simona Halep și Sloane Stephens s-au întâlnit până acum de patru ori, scorul meciurilor directe fiind 2-2. Ultimul meci, cel din optimile de finală de la Roland Garros 2014, a fost câștigat cu scorul de 6-4, 6-3 de jucătoarea noastră.

Simona Halep la Miami: ”A fost un meci greu”

La finalul meciului câștigat cu scorul de 6-3, 7-5 în fața italiencei Flavia Pennetta, constănţeanca era, evident, foarte fericită: ”A fost un meci foarte greu. Ea e o jucătoare foarte bună”, a declarat Simona Halep la Miami. Ea a explicat și cum a fost posibilă extraordinara revenire din setul secund, în care a fost condusă cu 5-2, dar pe care l-a câștigat cu 7-5.

”În setul secund am fost condusă cu 5-2 și jucam rău, așa că știam că trebuie să-mi păstrez calmul și să încep să joc mai agresv și să lovesc mingea mai adânc. Am făcut asta când m-am întors pe teren. Am încercat totul și în final am fost capabilă să câștig”, a mai spus Simona Halep după meci.

Simona Halep la Miami: s-a răzbunat pe Pennetta

Simona Halep a vorbit și despre precedentele meciuri cu Pennetta, de care fusese învinsă în toate partidele până acum și a explicat ce s-a schimbat de atunci până acum în jocul ei. ”Îmi amintesc meciul disputat împotriva ei la US Open, în 2013, când m-a învins în turul patru”, a spus Simona Halep la Miami. ”A fost un meci puternic acolo. Am fost foarte dezamăgită când am pierdut acel meci. Ea lovește foarte puternic și e foarte dificil să joc împotriva ei. Dar acolo am stat mult mai în spatele terenului. Acum sunt mult mai agresivă. Am mult mai multă încredere acum. Cred mult mai mult în șansele mele acum”, a încheiat Simona Halep, care a ajuns la 13 meciuri consecutive fără înfrângere și care se află în cursă pentru revenirea pe locul 2 în lume.

Simona Halep la Miami: presa internaţională o ridică în slăvi

Presa internaţională a remarcat forma de excepţie în care se află Simona Halep la Miami şi a considerat, astfel, normală victoria pe care jucătoarea română a înregistrat-o, luni, în meciul cu italianca Flavia Pennetta, din optimile de finală ale turneului

"Excelenta Pennetta se predă unei jucătoare în mare formă", a titrat livetennis.it.

"Halep zboară, Pennetta cedează pentru prima dată în faţa româncei", a titrat şi site-ul oktenis.it, care a continuat cu elogiile adresate jocului etalat de Simona Halep la Miami: "Ultima lor întâlnirea avusese loc la US Open, când sportiva din Brindisi ajungea în semifinale, iar românca nu devenise încă jucătoarea de temut care pierdea greu în faţa Mariei Şarapova la Roland Garros. (...) Într-un turneu plin de surprize, Simona Halep şi Serena Williams sunt singurele jucătoare în acest moment care îşi confirmă statutul de favorite, ţinând cont că doar ele au rămas în sferturi dintre cele clasate pe primele nouă locuri ale ierarhiei WTA".

"13 la rând pentru Simona Halep, după ce a învins-o pe Flavia Pennetta", a titrat tennisworld.com. "Simona Halep nu o mai învinsese niciodată pe Flavia Pennetta, românca reuşind să câştige un set din şapte în cele trei meciuri anterioare. Însă luând în considerare forma bună arătată în 2015, nu este o surpriză că Halep a triumfat în sfârşit în faţa jucătoarei italiene", a precizat sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net