Simona Halep in finala Indian Wells 2015

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat pentru prima data in finala de la Indian WellsFOTO: AP
Simona Halep s-a calificat pentru prima data in finala de la Indian WellsFOTO: AP

Simona Halep s-a calificat fără luptă în finală la Indian Wells 2015!

Mult așteptata semifinală dintre Simona Halep și Serena Williams, liderul clasamentului mondial, nu a mai avut loc, americanca retrăgându-se înaintea partidei, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Ar fi fost cea de-a șasea întâlnire directă între cele două jucătoare.

Astfel, Simona va juca pentru prima dată în finala unui turneu Premier Mandatory. AICI aflați la ce oră va avea meciul. Dacă va câștiga finala de duminică, atunci românca va cuceri cel mai important titlu din carieră. Ea mai are două titluri Premier 5, cel de la Doha, anul trecut, și cel de la Dubai, anul acesta.

Finala de la Indian Wells 2015 va fi pentru Simona Halep cea de-a 17-a din carieră. Ea a cucerit până acum 10 titluri, două dintre ele anul acesta, la Shenzhen și Dubai. Cel mai bun an a fost 2013, când a obținut nu mai puțin de șase trofee. Anul trecut, ea s-a impus de două ori în finală.

Simona Halep va juca în finală cu Jelena Jankovic

Dacă Simona Halep s-a calificat în ultimul act la Indian Wells 2015 fără să miște un deget - Serena Williams s-a retras înaintea meciului -, cea de-a doua finalistă a fost stabilită după un meci de trei seturi. Jelena Jankovic, cap de serie numărul 18, a învins-o cu 3-6, 6-1, 6-1 pe nemțoaica Sabine Lisicki, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute.

Simona Halep a mai jucat de 5 ori împotriva Jelenei Jankovic

Confruntarea din finală dintre Simona Halep și Jelena Jankovic va fi a cincea întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Simona conduce cu scorul de 3-1, câștigând ultimele 3 meciuri cu fostul lider mondial. Concret, după ce Jankovic s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-5 în 2010, la US Open, a început seria de victorii a Simonei. Jucătoarea noastră a egalat scorul la general, impunându-se în 2012, la Bruxelles, scor 6-2, 3-6, 7-6.

Apoi, în 2013, în sferturile de finală de la Roma, Halep s-a impus cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5. Și, pentru că nu poate exista an fără victorie în fața Jelenei Jankovic, ultimul succes al jucătoarei noastre a venit în 2014, în optimile de finală de la Australian Open, scor 6-4, 2-6, 6-0.

Simona Halep va avea ca adversară care a fost antrenată de români

Jelena Jankovic, adversara din finală a româncei Simona Halep, e una dintre jucătoarele cele mai valoroase ale ultimilor 10 ani. Ea a fost antrenată de-a lungul timpului de doi români, Andrei Pavel, în prima jumătate a anului 2011, și apoi de Andrei Mlendea, în prima parte a anului trecut. Jankovic e, alături de Caroline Wozniacki și Dinara Safina, unul dintre cei trei foști lideri mondiali care nu au cucerit niciodată un titlu de Grand Slam. Totuși, sârboaica are în palmares 13 trofee WTA, printre care unul cucerit chiar aici, la Indian Wells, în 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net