Simona Halep, criticată după victoria de la Indian Wells: "Ceva a fost în neregulă"

simona_halep_victorie_indian_wells.jpg

simona halep victorie indian wells
Simona Halep a câştigat Indian Wells
Foto: Getty

Simona Halep a câştigat Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa. Victoria jucătoarei de tenis, una eroică, i-a adus nu doar laude, ci şi critici.

Deşi Simona Halep a reuşit să câştige un titlu important, Cristian Tudor Popescu este de părere că victoria nu a fost una reuşită. 

cristian-tudor-popescu1.jpg

simona halep cristian tudor popescu
Cristian Tudor Popescu a criticat-o pe Simona Halep după victoria de la Indian Wells
Foto: Click!

"Ceva a fost în neregulă cu Simona Halep”, a comentat Cristian Tudor Popescu după ce Simona Halep a reuşit să câştige finala de la Indian Wells, în ciuda faptul că, spune jurnalistul, a jucat cu „nici 60% din potenţialul său”.

„Nu a fost un meci frumos, dar şi astfel de meciuri au importanţa lor. Ar fi putut să îl piardă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24, adăugând că victoria aduce o propulsie în cariera Simonei Halep.

Una dintre problemele identificate de comentator a fost impactul psihologic pe care l-a avut asupra Simonei statutul de favorită: „Simona a plecat cu conştiinţa faptul că e favorită, a jucat crispată în mod evident, dar setul 2 luat a fost cheia meciului”.

Simona Halep, victorie eroică la Indian Wells

Simona Halep a câştigat în SUA cel mai important turneu din carieră, scor 2-6, 7-5, 6-4 în faţa Jelenei Jankovic, dar finala cu sârboaica a fost incredibilă.  A treia jucătoare a lumii s-a văzut condusă cu set şi 5-4, dar a salvat situaţia şi a câştigat eroic. 

Trofeul, al 11-lea câştigat de Simona Halep, vine în România după un meci maraton de două ore şi 40 de minute.

„Nu voi uita niciodată acest turneu, pentru că este cel mai tare de până acum. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care m-au susţinut de aici sau de acasă”,a declarat Halep imediat după finalul unui joc senzaţional.

Simona Halep a urcat pe locul 1 în clasamentul „campioanelor”

Câştigarea acestui turneu care face parte din categoria Premier Mandatory, primul după cel de mare şlem. Simona Halep a primit un cec de 900.000 de dolari şi 600 de puncte WTA. Acest lucru o menţine în top 3, dar o urcă pe primul loc în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, din Singapore, care se alcătuieşte anual, diferit de primul. Simona Halep le depăşeşte astfel pe Serena Williams şi pe Maria Şarapova şi e sigură de prezenţa la competiţia în care anul trecut a jucat finala.

Ţiriac, omul din umbra Simonei

tiriac1.jpg

ion tiriac simona halep
Ion Ţiriac a privit din tribună toate meciurile Simonei de la Indian Wells

Ion Ţiriac a fost în SUA, alături de Simona Halep şi  a mers la toate meciurile de la Indian Wells, iar săptămâna trecută a participat şi la antrenamentele constănţencei.

hiar dacă atât Ion Ţiriac cât şi Simona Halep au negat că au o relaţie oficială de afaceri, românca fiind manageriată de Virginia Ruzici, lumea tenisului bănuieşte că lucrurile nu stau chiar aşa.  Potrivit unor surse din apropierea magnatului, toate contractele importante semnate de Simona Halep în ultima perioadă i se datorează.

Concret, Ţiriac vine cu propunerile din partea marilor companii şi, pentru a fi sigur că totul este în regulă, avocaţii lui verifică la ”milimetru” fiecare paragraf din actele cu pricina. Mai mult decât atât, se pare că Ion Ţiriac a decis să se implice şi la capitolul sportiv. Nu doar că este prezent la turnee ca spectator – asta s-a mai întâmplat şi la meciurile altor români – dar e prezent şi la unele antrenamente, unde intră chiar pe teren şi discută cu antrenorii Simonei. 

Loading...

Citește și

  • Simona Halep are în spate o echipă puternică. Rezultatele din acest an nu au fost întâmplătoiare şi, cum era de aşteptat, au la bază munca româncei, dar şi a altor oameni care o sprijină, ”din umbră”.

  • simona halep Indian Wells

    Românca a câştigat în SUA cel mai important turneu din carieră, scor 2-6, 7-5, 6-4 în faţa Jelenei Jankovic, dar finala cu sârboaica a fost incredibilă.

  • Mult aşteptata semifinală dintre Simona Halep şi Serena Williams, liderul clasamentului mondial, nu a mai avut loc, americanca retrăgându-se înaintea partidei din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Diseară, Simona va juca finala turneului împotriva sârboaicei Jelena Jankovic.