Simona Halep, 7 secrete ale victoriei de aur. Cu titlul de la Indian Wells, românca a ajuns la câştiguri de 8,3 milioane de dolari

Ultima actualizare:
Halep deschide drumul spre Singapore
Halep deschide drumul spre Singapore

Simona Halep a reuşit, la Indian Wells, cel mai bun rezultat al tenisului românesc din 2001, atunci când Andrei Pavel a cucerit titlul la Mastersul la Montreal. În finală, Simona a învins-o cu 2-6, 7-5, 6-4 pe Jelena Jankovic şi a câştigat primul său titlu Premier Mandatory (nivelul imediat inferior Grand Slam-urilor) din carieră. Click! vă prezintă câteva momente decisive din spatele succesului răsunător al româncei.

Simona a pozat cu drapelul României şi trofeul
Simona a pozat cu drapelul României şi trofeul

Fanii români au încurajat-o în permanenţă pe Simona
Fanii români au încurajat-o în permanenţă pe Simona

Nu a putut ridica trofeul de 18 kg

Simona Halep a cucerit la Indian Wells, cel mai greu trofeu şi la propriu, şi la figurat. Ea a fost rugată, la conferinţa de presă, să ridice trofeul, însă a constatat, în hazul general, că nu poate să-l mişte. Românca a renunţat să îl ridice, pentru a nu-i afectată participarea la următorul turneu. „Vreau să joc la Miami. E foarte greu”, a explicat ea, spre amuzamentul asistenţei, după care sportiva din Constanţa s-a ridicat şi a părăsit încăperea, fără a lua cupa cu ea. Trofeul de la Indian Wells cântăreşte aproape 18 kg! El a fost introdus în 2009, atunci când turneul a fost ridicat la rangul de Premier Mandatory şi până acum, dintre toate campioanele, doar Victoria Azarenka a reuşit să-l ridice în braţe la festivitatea de premiere. Pentru Simona Halep, acesta este al 11-lea titlu din carieră şi al treilea al anului, după Shenzhen şi Dubai.

Inedit despre Simona

  • A început tenisul la 4 ani
  • Are o singură prietenă de suflet, cu care se cunoaşte din clasa I
  • Nu a avut păpuşi în copilărie. Toată ziua se juca tenis sau fotbal cu băieţii
  • La 16 ani a luat titlul de junioare la Roland Garros
  • La 18 ani şi-a făcut operaţie de micşorare a sânilor
  • A schimbat patru antrenori în doi ani.
  • Visul ei nu este acela de a deveni nr. 1, ci de a câştiga un titlu de Grand Slam.

Şedinţă foto special pentru ea

Victor Ioniţă şi Theo Cercel au sărit de pe scaune la fiecare punct
Victor Ioniţă şi Theo Cercel au sărit de pe scaune la fiecare punct

La turneele mari este deja o obişnuinţă ca învingătorii să facă o şedinţă foto specială alături de trofeul cucerit. Aşa s-a întâmplat şi la Indian Wells, acolo unde Simona Halep s-a bucurat de toate onorurile. La evenimentul organizat în cursul după-amiezii de duminică, Simona a pozat având pe fundal drapelul României, ea bifând astfel o nouă premieră, pentru că e prima reprezentantă a tenisului din ţara noastră care învinge la acest turneu. Doar doi români au mai jucat cu trofeul pe masă. Irina Spîrlea, în 1997, când a fost învinsă cu 6-2, 6-1 de americanca Lindsay Davenport, în vreme ce, la masculin, Ilie Năstase a fost învins cu 7-5, 6-2 de australianul John Alexander. Se întâmpla în urmă cu exact 40 de ani, turneul disputându-se atunci la Tucson.

A urcat pe primul loc pentru Singapore


    Halep deschide drumul spre Singapore Foto: Guliver/GettyImages
Halep deschide drumul spre Singapore Foto: Guliver/GettyImages

Prin victoria obţinută la Indian Wells, Simona Halep a mai realizat o premieră. Ea a devenit prima româncă lider în clasamentul WTA Race, care stabuileşte calificatele la Turneul Campioanelor. Această ierarhie se realizează pe baza însumării punctelor acumulate de la începutul anului, iar primele 8 clasate în luna octombrie vor participa la competiţia ce va fi găzduită de Singapore. Cu cele 1.000 de puncte acumulate la Indian Wells, Simona a urcat de pe locul 3 pe 1, având 2.610 puncte. În urma sa se situează Serena Williams (2.390) şi Maria Sharapova (2.000).

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net