Halep a făcut un million de dolari din patru turnee

Ultima actualizare:

    Meciul Simonei cu Serena are loc în această noapteFoto: AP
Meciul Simonei cu Serena are loc în această noapteFoto: AP

Simona Halep a ajuns pentru a doua oară în semifinalele turneului de la Indian Wells, dar pe lângă rezultatul de excepţie şi-a asigurat şi o sumă importantă de bani.

În sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, Simona Halep, a treia favorită a competiţiei, a învins-o cu scorul de 5-7, 6-1, 6-1 pe Carla Suarez Navarro, din Spania, la capătul unui meci pe care l-a controlat cu autoritate în ultimele două seturi ale sale. Următoarea adversară a Simonei va fi liderul clasamentului mondial, americanca Serena Williams, care a dispus cu 7-5, 6-3 de elveţianca Timea Bacsinszky. Indiferent de rezultatul meciului care va avea loc în seara de vineri spre sâmbătă, Simona are asigurat un cec de 220.230 de dolari. Bani care, adunaţi celor câştigaţi în 2015, 854.471 de dolari, o face pe jucătoarea noastră prima milionară din sportul românesc în acest an. Adică, pe lună, ea a câştigat peste 330.000 de dolari! În total, de-a lungul carierei, Simona a câştigat aproape 8 milioane de dolari – va depăşi această barieră dacă va cuceri titlul. Pentru Simona, meciul cu Serena nu este doar unul important din punct de vedere financiar – o calificare în finală i-ar aduce 439.420 de dolari, iar câştigarea titlului 900.000 de dolari – dar e momentul optim pentru a demonstra că victoria obţinută în faţa americancei în grupele Turneului Campioanelor de anul trecut (6-0, 6-2), nu a fost o întâmplare. “Acea victorie a fost cel mai frumos moment al carierei mele. Sper ca şi acum să mă ridic la înălţime”, a declarat jucătoarea noastră după calificarea în semifinale.

Serena se teme de Simona

Serena Williams
Serena Williams

Meciul din semifinale este aşteptat de toată lumea. Cele două s-au întâlnit de cinci ori, Halep ieşind învingătoare o singură dată, în grupele Turneului Campioanelor (scor 6-0, 6-2). În finala aceluiaşi concurs s-a consemnat şi ultima dispută între cele două, Serena având câştig de cauză. Referitor la jocul de acum, Williams a declarat: “În trecut, am primit o replică de la Simona la care nu mă aşteptam. Acum sunt pregătită pentru ea. Mă aştept să facă un meci incredibil, pentru că este o jucătoare foarte bună”.

Încurajată de Nadia Comăneci la Indian Wells

Simona Halep si Nadia Comăneci
Simona Halep si Nadia Comăneci

Simona Halep are o galerie destul de numeroasă în tribune la Indian Wells. Nu e vorba doar de grupul de români care e nelipsit de la turneele care se dispută în SUA şi care fac galerie reprezentaţilor noştri la fiecare meci, ci şi de nume mari ale sportului. La meciul din sferturile de finală, Simona a fost încurajată din tribune de Ion Ţiriac şi de Nadia Comăneci. Cu “Zeiţa de la Montreal” Halep chiar s-a întâlnit în complex miercuri, poza cu cele două stele ale sportului românesc făcând înconjurul lumii.

Atacată de Novotna

Simona are parte şi de critici, nu doar de laude. Ea primeşte o lovitură puternică de la o fostă mare campioană, Jana Novotna. “Halep va fi mereu bună, mereu constantă şi poate va câştiga Grand Slam-uri, dar va fi una dintre jucătoarele de care nu-şi va mai aduce aminte nimeni - şi nu o spun într-un sens rău”, a spus Novotna.

Banii câștigați de Halep în 2015*

  • Indian Wells (semifinale)*:     220.230 $
  • Dubai (campioană):     456.000 $
  • Australian Open (sferturi):     287.308 $
  • Shenzhen (campioană):     111.163 $

*Turneul de la Indian Wells se află în desfăşurare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net