Ele sunt voleibalistele care au "topit" zăpada din Alpi!

Ultima actualizare:

    Zeynep și Seavastița la Campionatele Europene
Zeynep și Seavastița la Campionatele Europene

România a făcut senzație la primul Campionat European de volei pe zăpadă din istorie!

La aproape 2000 metri altitudine și -10 grade în Alpii austrieci, româncele au "topit" terenul de joc. Au pierdut în fața Lituaniei (medaliata cu aur), dar au câștigat titlul neoficial de Miss Snow Volley.


    Andreea Sevastița
Andreea Sevastița

 "A fost ceva neașteptat această calificare la Campionatul European și ne-am bucurat mult. Ne-am apucat de acest sport motivate de ideea că va fi sport olimpic în 2022. Pentru că e un sport nou și sunt încă puține echipe, există mai multe șanse la o medalie decât la voleiul în sală sau pe plajă", a precizat Andreea Sevastița.


    Zeynep Coc
Zeynep Coc

Pe jumătate turcoaică, frumoasa Zeynep Koç este campioană națională de junioare la volei pe plajă. Prenumele ei înseamnă în traducere "piatră prețioasă". "Primul nostru contact cu voleiul pe zăpadă a fost chiar la un turneu în Turcia. E un sport dinamic, cu multă priză la public. Calificarea la Olimpiadă nu este un vis pentru noi, ci un obiectiv. Pentru asta vom munci în anii următori", a subliniat Zeynep Koç.

Curajoase din fire, Zeynep și colega ei Andreea Savastița au mărturisit că s-ar încumeta să evolueze în concursul pe zăpada în echipamentul cu care ele sunt obișnuite...cel pentru voleiul pe plajă, mult mai lejer și mai atractiv din punct de vizual. "Ar fi interesant să jucăm pe zăpadă în echipamentul de la volei pe plajă", au glumit cele două voleibaliste.

Jocurile Olimpice din 2022, marele vis

România a mai avut alte două echipe la Campionatul European:  Bogdan Necula/Tudorel Farcaș și Elena-Andreea Petrosanu/Ioana-Rebeca Alexandru. În 2022, federația de volei speră să califice o echipă la Jocurile Olimpice de iarnă în această nouă ramură.

Antrenorul și managerul fetelor, Răzvan Ifrim și-a propus ca în această iarnă să organizeze primele competițiie oficiale de snow volley în România la Azuga și Cheile Grădiștei. "Pregătirea tactică este identică cu cea de la volei pe plajă, doar condițiile meteo diferă și suprafața de joc mai alunecoasă. Avantajul nostru este că toate cele patru fete prezente la EURO schiază de mici, astfel încât stau bine cu  pregătirea fizică pe zăpadă. Rusia sau Cehia au deja 7-8 echipe specializate doar pe volei pe zăpadă și pentru a putea ajunge a nivelul lor vreau să organizăm cât mai multe competiții în România în anii următori pentru a mări aria de selecție", a subliniat Răzvan Ifrim, președintele clubului AS MAVI București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
banner madalina manole png
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net