Secretele lui Florin Cernat, noua vedetă a Stelei

16-1-sport-cernat-1czxcxzc.jpg

florin cernat
Florin Cernat speră să retrăiască la Steaua anul foarte bun pe plan personal pe care l-a avut la Oţelul Galaţi
Citeste tot despre: 

Florin Cernat va coordona Steaua din teren şi e văzut ca înlocuitorul perfect pentru Sânmărtean. În Ghencea va avea 10.000 de euro salariul lunar, plus bonusuri, şi un final fericit de carieră. Click! vă prezintă aspecte mai puţin ştiute din viaţa noului star al Stelei, cel care s-a întors în Liga I după 13 ani şi a fost una dintre revelaţiile campionatului.

Familie. Mijlocaşul s-a căsătorit cu Dana, un fost model, în 2004, cei doi având un băiat, Marco, acum în vârstă de zece ani. Florin are tatuat pe antebraţul drept numele micuţului. Altfel, în decembrie anul trecut micuţul a fost supus unei operaţii de apendicită la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, dar cadrele medicale s-au comportat urât fiindcă fotbalistul nu a băgat mâna adânc în buzunar.
Nu mergea în vacanţe. Fiind mai mult plecat, Florin şi Dana au petrecut foarte puţine concedii împreună. După căsătorie, abia în 2010, cei doi au fost într-o vacanţă în Italia şi la Monte Carlo. Acum, transferul la o echipă puternică din campioantul intern a fost prioritar fiindcă va rămâne în ţară şi nu va mai sta departe de familie.  
Afaceri. De investiţii se ocupă Dana şi din 2009 familia Cernat s-a lansat în mai multe domenii. A început cu o sală de fitness în Galaţi şi apoi a adăugat un centru spa. De-a lungul timpului a mai deţinut o şcoală de dans sau o agenţie de modelling. De asemenea, una dintre firme organiza spectacole pentru diferite evenimente, în show-uri fiind incluşi stripperi sau dansatoare de cancan. Şi înainte de căsătorie, femeia avea două afaceri: o fabrică de var şi un magazin de haine.
Meme Stoica i-a botezat fiul. Fostul manager al Stelei, Meme Stoica, e naşul lui Marco. Omul de fotbal e condamnat în Dosarul Transferurilor şi nu l-a mai văzut de mult pe copil, dar cei doi au vorbit recent la telefon. „ Am discutat doar un minut, mai mult a vorbit fiul meu cu el. Am încercat să-l vizitez, dar sunt nişte reguli şi îmi e greu să ajung la el”, a explicat fotbalistul.
Exemplar şi în viaţa extrasportivă. La 35 de ani, când unii s-au lăsat de fotbal, el continuă şi spune că mai poate juca lejer încă un sezon. Secretul: nu lipseşte niciodată de la antrenamente, nu face excese, nici măcar alimentare, iar la masă serveşte doar câte un pahar de vin. În plus, se culcă devreme, la ora 22.00 fiind deja în pat.
Dorit de Hagi, Dinamo şi Steaua. Până la înţelegerea cu roş-albaştrii, jucătorul a fost căutat de Hagi, care dorea la Viitorul un stângaci ca el, dar şi de dinamovişti, acolo unde a evoluat în perioada 2000 – 2001 în 25 de meciuri, a marcat două goluri şi şi-a atras porecla de „Diamantul”. Totuşi, discuţiile cu Mirel Rădoi, un schimb scurt de telefoane cu naşul Meme Stoica, şi posibilitatea de a evolua în Liga Campionilor au fost hotărâtoare. De-a lungul carierei a mai activat la Oţelul, club unde s-a format, Dinamo Kiev, echipă ce a refuzat să-l dea la Juventus, Hajduk Split, Karabukspor şi Rizespor.
Vrea să revină la naţională. După modelul lui Sânmărtean, Cernat ar dori să se întoarcă printre „tricolori”, acolo unde nu a mai jucat din 2004. În total a strâns 14 partide şi două goluri pentru România, dar o evoluţie bună la Steaua i-ar putea atrage atenţia selecţionerului Iordănescu.  

 

loading...
Loading...