Portarul-erou al nemţilor a făcut minuni la Campionatul Mondial. Faze memorabile la Germania - Algeria

Ultima actualizare:

    Cu Algeria, goalkeeperul a atins mingea în  afara careului de 21 de ori, mai mult decât  golgheterul nemţilor, Thomas Müller
Cu Algeria, goalkeeperul a atins mingea în afara careului de 21 de ori, mai mult decât golgheterul nemţilor, Thomas Müller

Germania şi Algeria au creat un spectacol desăvârşit, cu ocazii rarisime de fiecare poartă. Cum meciul s-a încheiat 0-0 după primele 90 de minute, e clar că portarii au fost în mare formă. Deşi magrebianul Rais M’Bolhi a fost declarat omul meciului, neamţul Manuel Neuer a acaparat atenţia tuturor.

Pe lângă paradele sale, portarul de 28 de ani legitimat la Bayern München a trebuit să facă şi treaba lenţilor fundaşi centrali, Per Mertesacker şi Boateng. Neuer a jucat rolul de libero şi a făcut curăţenie ori de câte ori cei doi au fost depăşiţi de rapizii atacanţi algerieni. Pentru asta a trebuit să iasă de foarte multe ori din suprafaţa sa de pedeapsă, pentru a evita să rămână în poziţie de unu la unu cu adversarul.

Manuel Neuer
Manuel Neuer

La final, statistica FIFA a fost elocventă. Doar până la pauză, Neuer atinsese mingea de 24 de ori, mai mult decât golgheterul Thomas Müller, care făcuse asta de doar 20 de ori.

Neuer a jucat de  58 de ori balonul  cu piciorul
Neuer a jucat de 58 de ori balonul cu piciorul

A parat 5 şuturi în meciul cu Algeria

În tot meciul, portarul a jucat 58 de baloane şi a pasat corect de 32 de ori, mai mult decât marcatorul primului gol, Andre Schurrle, care a făcut asta de doar 21 de ori. Cea mai tare cifră vine însă din numărul baloanelor jucate în afara careului, 21, fapt rar întâlnit la un portar, mai ales la un Mondial. Toate aceste lucruri îl transformă pe Neuer în eroul nemţilor, chiar dacă Schurrle şi Ozil au marcat în prelungiri golurile calificării.

Germania-Algeria 0-0
Germania-Algeria 0-0

“A fost o victorie a voinţei. Am fost vulnerabili, dar Manuel Neuer a apărat foarte bine”, a afirmat după meci selecţionerul Germaniei, Joachim Löw. Datorită portarului care a încheiat al patrulea joc cu un procentaj de şuturi apărate de 82%, nemţii vor merge vineri, 4 iulie, la Rio de Janeiro, pentru “sfertul” de pe Maracana, cu Franţa, şi nu înapoi acasă.

În Germania e văzut ca un trădător

Manuel Neuer s-a născut în Gelsenkirchen şi a jucat până la vârsta de 25 de ani pentru Schalke 04, începând cu prima grupă de copii şi juniori, până la seniori, devenind un idol al echipei din Westphalia. În 2011, Bayern a plătit însă pentru el 22 de milioane de euro, transformându-l în al doilea cel mai scump portar din istorie, după Gianluigi Buffon. Mutarea a stârnit revolte atât la Gelsenkirchen, cât şi la München, Neuer fiind considerat de fanii ambelor echipe drept un trădător.

Portarul a avut  21 de intervenţii  reuşite
Portarul a avut 21 de intervenţii reuşite

A câştigat 500.000 € la «Vrei să fii milionar?»

În noiembrie 2011, Neuer a participat la varianta germană a concursului de cultură generală, “Vrei să fii milionar?” şi a câştigat 500.000 de euro, retrăgându-se înainte de ultima întrebarea. Toţi banii au fost donaţi copiilor neajutoraţi, pe care îi sprijină constant prin propria lui Fundaţie.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net