Gabriel Torje, împrumutatul de serviciu

Ultima actualizare:

    Fotbalistul a fost vândut de Dinamo acum  patru ani la Udinese pentru 4,5 milioane €  şi de atunci a fost «plimbat» de italieni
Fotbalistul a fost vândut de Dinamo acum patru ani la Udinese pentru 4,5 milioane € şi de atunci a fost «plimbat» de italieni

Alintat în ţară „Torjinho” sau „Messi din Banat”, Gabriel Torje (25 de ani) nu s-a mai bucurat de acelaşi succes în străinătate. În 2011, când l-a cumpărat, Udinese a crezut că va da lovitura în Serie A, însă a ajuns să devină cel mai împrumutat fotbalist român.

Dinamo şi Torje şi-au frecat mâinile în momentul tranzacţiei cu trupa din Peninsulă. Primii au luat 4,5 milioane de euro, iar mijlocaşul s-a înţeles pentru un salariu de 30.000 de euro lunar, ce urma să crească în fiecare an din cei cinci de contract. Totuşi, Udinese l-a folosit doar în 21 de meciuri, în 12 ca titular. A reuşit şi două goluri, dar degeaba. După mai puţin de un an era cedat la Granada. Aici i-a mers mai bine, a bifat un sezon, şi a crezut că va rămâne în Spania, însă italienii l-au chemat „acasă”, doar pentru a-l împrumuta din nou.

De data aceasta s-a dus la Espanyol. Din septembrie 2013 şi până în iunie 2014 a îmbrăcat tricoul lor şi iar s-a prezentat la Udinese. A luat apoi calea Turciei, fiind dus la Konyaspor, unde a jucat din vara trecută până în ianuarie acest an. „Peninsularii” nu l-au mai lăsat aici şi zilele trecute a fost trimis la Osmanlispor, fosta Ankara, echipă ce a revenit acum în prima ligă turcă. Abia în vara următoare coşmarul lui Torje se va încheia, contractul cu italienii care-l „pasează” dintr-o parte a alta a continentului luând sfârşit. „O nouă echipă! Un nou început!”, a comentat el pe o reţea de socializare, pozându-se alături de sigla actualului club.

Deşi nu are o carieră stabilă, mijlocaşul e convocat constant la echipa naţională, participând şi la ultima acţiune a „tricolorilor”, meciul cu Irlanda de Nord, 0-0, din iunie, din preliminariile EURO 2016. „Îmi doresc să joc des şi bine pentru noua echipă, să le arăt celor de aici că au făcut o alegere bună. Vreau să fiu sănătos şi în formă pentru convocările de la echipa naţională. Calificarea la Campionatul European e în mâinile noastre şi ar fi un vis să îmbrac tricoul galben la anul, în Franţa”, a spus recent Torje.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net