Zotta, preşedintele Braşovului, i-a "lucrat" pe fotbalişti! Prunea: "E caz penal!"

Ultima actualizare:

    Prunea se contrează cu Zottafoto: click
Prunea se contrează cu Zottafoto: click

Preşedintele celor de la CSMS Iaşi, Florin Prunea, l-a atacat dur pe omologul său de la FC Braşov, Constantin Zotta, pentru că a reziliat abuziv contractele unor jucători, în plin campionat. Intrarea clubului în insolvenţă "e o vrăjeală", conform spuselor lui Prunea, totul fiind menit ca fotbaliştii să nu mai fie plătiţi.

"Sunt jucători care m-au sunat şi mi-au spus. La Braşov această insolvenţă este o vrăjeală. Jucătorii au vrut să pună bani din buzunat 6500 de euro, ca să plătească celui care a cerut insolvenţa pentru că acolo vorbim de suma asta. Jucătorii au vrut să pună bani din buzunarul lor şi nu s-a vrut. Dacă jucătorii vor să pună bani şi domnul Zotta vine şi îmi spune mie că Prunea face şi zice....", a spus Prunea la Digi Sport.

"Dacă acum aş fi angrenat în ceea ce înseamnă AFAN sindicatul fotbaliştilor, aici e vorba de încălcarea drepturilor fundamentale ale oricărui sindicat. Dacă AFAN mâine dimineaţă face o plângere penală pentru încălcarea drepturilor sindicale, pentru că dreptul la opinie nu ţi-l încalcă nimeni. Vorbim aici de faptul că acesta a fost singurul meci în care li s-a interzis jucătorilor acest lucru. Aici suntem deja în penal. Un conducător nu poate interveni în acest sens. Dacă un singur jucător de la Braşov, sau AFAN care e organizator al acestei acţiuni, face mâine o declaraţie, atunci e rău pentru domnul Zotta. Dar eu i-aş pune altă întrebare domnului Zotta cu care m-am întâlnit şi care îmi spunea «Florine, ce e la mine la Braşov, neplătiţi de şapte luni». Dar el cum stă neplătit de atâtea luni? Din ce trăieşte domnul Zotta? Săracu, vai de mama lui, dacă mă apuc să vorbesc de domnul Zotta nici nu mai iese pe stradă. Din ce trăieşte el fiind de şapte luni neplătit?", a mai spus Prunea.

În urmă cu o săptămână, Florin Prunea spunea că nu se poate să fie daţi afară şase jucători în timpul campionatului şi a subliniat că fotbaliştii au un sindicat şi pot lua măsuri: "Eu am spus în repetate rânduri că dacă jucătorii nu se ajută între ei nimeni nu-i poate ajuta. Ei au un sindicat al jucătorilor şi pot opri oricând campionatul. Nu e posibil să dai afară şase jucători în timpul campionatului, jucători care au şi ei familii şi care de 7-8 luni nu şi-au mai luat banii", a spus Prunea la data de 15 martie.

Braşovenii au anunţat la data de 11 martie că au reziliat contractele lui Mugurel Buga, Andrei Marinescu, Alin Şeroni, Georgian Păun, Sebastian Remeş şi Călin Cristea, din cauza intrării în insolvenţă. Zotta a afirmat atunci că se va realiza o reducere cu 33.000 de euro lunar a bugetului de salarii.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net