Zlatan, omul-trofeu, s-a făcut «diavol»

Ultima actualizare:
Euro 2016, capăt de  drum la naţională
Euro 2016, capăt de drum la naţională

Zlatan Ibrahimovic a semnat cu „diavolii”, revenind sub comanda mentorului său, Mourinho. „Ibra” are ca ţintă câştigarea Ligii Campionilor, ceea ce-i lipseşte din vitrină, în rest cucerind trofee pe bandă rulantă alături de şase echipe din patru ţări diferite.

Cel mai slab păstrat secret în privinţa unui transfer a fost cel al lui Ibrahimovic la Manchester United. Abia acum, starul suedez a confirmat ceea ce presa engleză a anunţat de câteva luni. El a încercat de fapt să respecte o clauză avută în contractul cu PSG, ultima sa echipă până la sosirea în Anglia şi totodată trupa unde a cunoscut gloria. Aici, din 2013 şi până acum, nu a existat an fără să ridice un trofeu deasupra capului, de la titluri de campion şi până la Cupe. Dar, nu e o întâmplare. De la Malmo, echipa care l-a crescut pe puştiul sosit din ghetou, şi unde a retrogradat, a jurat să devină un adevărat om - trofeu. Şi a reuşit. A ajuns la Ajax, apoi Juventus, Inter, Barcelona, Milan şi PSG. Peste tot a bifat titluri, cupe, supercupe şi chiar un Mondial al cluburilor. Are în palmares 29 de trofee, calculându-le şi pe cele de la Juventus (retrase după scandalul jocurilor trucate Calciopoli), dar nu a câştigat niciodată Liga Campionilor. De aceea a şi acceptat propunerea lui Mourinho, antrenorul pe care l-a avut la Inter Milano, de a veni la Manchester United. Aici, împreună vor trofeul Champions League. Zlatan speră să-şi îndeplinească dorinţa acum la 34 de ani şi a opta echipă din carieră.

S-a retras de la naţională

Pentru Zlatan Ibrahimovic, Euro 2016 a fost ultima competiţie a carierei în tricoul naţionalei Suediei. El a declarat, după înfrângerea din grupe cu Belgia, scor 1-0, că s-a retras din prima reperzentativă a ţării sale. “Este greu, este dezamăgitor, dar m-am simţit bine în acelaşi timp. Am avut posibilitatea de a juca la Euro şi de a reprezenta Suedia. Am multe amintiri frumoase de la echipa naţională”, a declarat cel care a jucat pentru nordici la patru ediţii ale Europenelor şi la două ale Cupei Mondiale. În total, în 15 ani, Zlatan a jucat de 116 ori pentru Suedia, marcând 62 de goluri.


    Euro 2016, capăt de  drum la naţionalăFoto: AP
Euro 2016, capăt de drum la naţionalăFoto: AP

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net