Zicu l-a vizitat pe «Buddha»

Citeste tot despre: 

Transferat de mai bine de şase luni în Coreea de Sud, fotbalistul Ianis Zicu (28 ani) se chinuieşte să se adapteze vieţii din Asia. Atacantul a experimentat mai multe tipuri de mâncare specifică locurilor în care trăieşte, a început să studieze limba pentru o mai bună comunicare cu coechipierii, iar acum se axează pe cultura coreană.

Zilele trecute internaţionalul român a vizitat centrul spiritual al budismului coreean „Templul Bulguksa", care este un exemplu important de arhitectură Silla şi adăpostul a nu mai puţin de şapte comori naţionale coreene.

Fotbalistul, care evoluează în prezent la Pohang Steelers, a fost plăcut impresioant de construcţia care datează din anul 751 şi nu a rezistat tentaţie de a se fotografia alături de statuile lui „Buddha" dar şi la intrarea principală a templului care este îngrădit de un zid continuu de granit, care are o lungime impresionantă, de aproape o sută de metri. Atacantul român Ianis Zicu a bifat 14 meciuri în Liga Campionilor Asiei, în care a reuşit să marcheze 6 goluri.

Vrea să revină la Rapid

Dorul de casă însă l-a făcut să declare recent că îşi doreşte să revină în Liga I. „Aş vrea cel puţin încă un trofeu cu Rapid şi nu am să neg faptul că îmi doresc să ajung din nou la Rapid.

În Giuleşti, jucătorii simt suportul necondiţionat al galeriei, iubirea pentru fotbal este diferită, iar toate scandalurile din fotbalul românesc pălesc în faţa pasiunii pentru Rapid! Pentru mine, în România primele două opţiuni sunt Rapid şi Timişoara. Eu îmi doresc să simt din nou starea de spirit din Giuleşti", a fost declaraţia lui Zicu.


Loading...