„Zeroul” Dică intră în legendă. Umilinţă istorică pentru antrenorul FCSB!

Ultima actualizare:

    Roş-albaştrii o întâlnesc azi pe codaşa Juventus, dar cu adevărat interesantă este lupta între cei doi antrenori veniţi din lumi total diferiteFoto Click!
Roş-albaştrii o întâlnesc azi pe codaşa Juventus, dar cu adevărat interesantă este lupta între cei doi antrenori veniţi din lumi total diferiteFoto Click!

Eşecurile de la Iaşi (0-1), de la Plzen (0-2) şi de la Giurgiu (0-2) l-au aruncat pe antrenorul Nicolae Dică în cartea neagră a FCSB-ului. În ultima jumătate de secol, roş-albaştrii au mai fost învinşi de trei ori consecutiv, dar măcar au reuşit să dea gol.

Nimic nu anunţa în startul sezonului criza în care a intrat vicecampioana României. Până la jumătatea lunii noiembrie, FCSB pierduse doar două meciuri, cu Sporting Lisabona (1-5) în Liga Campionilor şi cu campionii de la Viitorul (0-1) în competiţia internă. În rest, trupa lui Dică a avut un parcurs de regularitate în Liga I şi unul excelent în Liga Europa, încununat cu calificarea-fulger în primăvara europeană.

Ei bine, toată vraja s-a rupt în numai 10 zile, perioadă în care FCSB a fost „zero”, la toate capitolele. Au fost trei deplasări (la Iaşi, la Plzen şi la Giurgiu) în care jucătorii lui Nicolae Dică n-au existat pe teren. Consecinţa? Trei înfrângeri meritate şi, cel mai dureros, zero goluri marcate de echipa cu cel mai valoros lot din ţară. „De la meciul cu Iaşi s-a întâmplat ceva. Pentru o echipă ca Steaua e o problemă că nu marcăm şi nu câştigăm de trei meciuri. Se pare că avem probleme, sper să le găsesc şi să le remediez”, a declarat Dică după partida cu Astra.

Chiar dacă va redresa echipa, Nicolae Dică nu va mai putea însă să şteargă această serie neagră rarisimă în istoria de aproape 70 de ani a clubului roş-albastru. Mai exact, indiferent de numele pe care l-a avut (ASA, CCA, Steaua sau FCSB), cea mai galonată echipă din România a cunoscut o singură dată umilinţa de a pierde trei meciuri consecutive fără gol marcat. Se întâmpla în urmă cu 51 de ani, în octombrie 1966, când steliştii au fost bătuţi de patru ori la rând cu 1-0. Nicolae Dică poate „egala” această contraperformanţă istorică în meciul de joi de la Timişoara din Cupa României, în cazul în care FCSB va fi eliminată fără să dea gol.

Nicolae Dică a recunoscut că postul său e în pericol, chiar dacă FCSB e în continuare pe locul doi în Liga I, iar în Europa s-a calificat în 16-imile Ligii Europa. „Am emoţii, ştu că dacă nu am rezultate pot fi dat afară. E valabil pentru orice antrenor”, a spus tehnicianul de 37 de ani. „Mi-a zis că-l pot da afară, dar el nu-mi mai zice echipa înainte de meciuri. M-am enervat, dar asta e. La ora asta, Dică e antrenorul numărul unu din România pentru că a calificat echipa în primăvara europeană”, a precizat Gigi Becali, decis să-i mai acorde ceva timp lui Dică.

Ultimii patru antrenori cu trei eşecuri la rând pe banca FCSB-ului:

Decembrie 2016 (antrenor Laurenţiu Reghecampf)

Villarreal – FCSB 2-1

Astra – FCSB      1-0

Mioveni – FCSB  1-1 (5-4 la pen.)

Octombrie 2008 (antrenor Marius Lăcătuş)

Sportul – FCSB   2-0

Oţelul – FCSB      2-0

FCSB – Lyon       3-5

Aprilie 2007 (antrenor Cosmin Olăroiu)

FCSB – Dinamo   2-4

Bistriţa – FCSB    2-0

Poli Timişoara – FCSB  1-0

Martie 2002 (antrenor Victor Piţurcă)

Bistriţa – FCSB    2-1

Oţelul – FCSB      1-0

FCSB – FC Argeş          0-1

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net