Zece pe locul lui Anghel Iordănescu

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu  încasează 120.000 €  anual de la FRFFoto: Mediafax
Anghel Iordănescu încasează 120.000 € anual de la FRFFoto: Mediafax

Selecţionerul e de obicei primul şi singurul care plăteşte o ruşine ca cea de la Euro 2016, iar Anghel Iordănescu trebuie să fie realist.

Chiar dacă Burleanu nu i-a rupt deocamdată contractul, asta se va întâmpla mai mult ca sigur, iar naţionala va ataca Mondialul din Rusia cu altcineva pe bancă. 

simeon stalpnicul png

1. Mircea Rednic

“Puriul” este liber de contract după despărţirea de Dinamo şi s-a autopropus deja ca selecţioner. “Cred că a venit şi rândul unui dinamovist, după atâţia stelişti care au condus România”, a declarat tehnicianul, în vârstă de 54 de ani, cu un CV foarte interesant.

2. Ladislau Bölöni

E un antrenor de mare valoare, care a mai stat pe banca naţionalei între 2000 şi 2001. E considerat însă mercenar, după ce a părăsit atunci Federaţia pentru a merge la Sporting Lisabona.

3. Costel Gâlcă

Membru important al vechii gărzi, fostul mijlocaş e liber de contract după plecarea de la Espanyol şi FRF ar putea încerca să închidă gura “Generaţiei de Aur” prin această numire.

4. Laurenţiu Reghecampf

E sub contract cu Steaua şi pare varianta cea mai puţin probabilă, doar că cele mai recente informaţii dezvăluie că acesta “râmă” spre echipa naţională. Mulţi au acuzat deja blatul dintre FRF şi Steaua în momentul scandalului iscat de refuzul steliştilor de a participa la canotnamentul din Antalya.

5. Thomas Schaaf

A scris istorie la Werder Bremen, unde a antrenat 26 de ani, câştigând titlul şi Cupa şi jucând de mai multe ori în grupele Ligii Campionilor. După un sezon la Frankfurt şi unul la Hannover, cu care a retrogradat în acest an, antrenorul de 55 de ani e iar liber şi pare deschis la orice discuţie.

6. Armin Veh

A reuşit s-o salveze pe Eintracht Frankfurt de la retrogradare după un baraj cu Nurnberg, echipa lui Sepsi, dar nemţii n-au apreciat emoţiile prin care au trecut. Astfel, Veh, 55 de ani, fost la Stuttgart, Wolfsburg şi Hamburg, şi-a reziliat contractul şi aşteaptă şi el oferte, poate chiar de la Burleanu.

7. Mirko Slomka

Fost la Schalke, Hannover şi Hamburg, tehnicianul de 48 de ani e liber de contract din 2014 şi arde să reintre în circuit. O aventură în România l-ar putea reabilita pe cel care a dat în judecată Hamburg pentru că l-a demis, cerându-i 1,4 milioane de euro compensaţii.

8. Michael Weiss

N-ar fi o cunoştinţă nouă pentru noi, acesta antrenând-o pe Oţelul Galaţi pentru trei luni în 2014. Deşi n-a făcut mare brânză, nimerind la moldoveni când aceştia erau financiar pe buza prăpastiei, s-a văzut un mod de lucru modern şi a păstrat o imagine bună în România.

9. Christoph Daum

Un antrenor imens în Europa, care a luat o pauză în ultimii doi ani, după ce s-a despărţit de Bursaspor. Daum are în CV echipe ca Stuttgart, Leverkusen, Koln, Brugge, Beşiktaş şi Fenerbahce şi ţinteşte la 62 de ani un post de selecţioner.

10. Bernd Schuster

E un antrenor neamţ care nu mai are nevoie de nici o prezentare  şi care pare o soluţie de vis pentru România. Schuster e omul pe care Lucescu l-a înlocuit la Şahtior Doneţk şi care a antrenat marele Real Madrid în sezonul 2007-2008. Şi el e în vacanţă din 2014, când s-a despărţit de Malaga.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net